Créme Brulée / Créme Brulée

Créme Brulée 

Kedves Látogatók!

 Megosztom veletek az egyik kedvenc desszertemet, ami egyszerű és nagyon finom.
 Dear Visitors, I share my favourite dessert – it’s so easy and soooo delicious.

 A recept 4 adagra / recipefor 4 pax :

 Hozzávalók/ Ingredients 100 ml tej / 100 ml milk 300 ml habtejszín / 300 ml cream 110 gramm kristálycukor / 110 gramme sugar 4 db tojás / 4 eggs 2 csomag vaníliás cukor /2 sachet vanilin sugar Tejszínhab / whipped cream Koktél cseresznye / coctail cherry

Elkészítés/ method:

 A tejszínt, a tejet a 25 g cukrot a vaníliás cukorral együtt összeforraljuk. Amíg felforr, addig egy másik tálba az egész tojásokat 25 g cukorral összekeverem. A felforralt tejet a tojásos keverékhez öntöm és összekeverem. Majd a keveréket tűzálló tálba vagy 4 db edénykébe / szuflé, puding / elosztva beleöntöm. Ezeket az edényeket vagy edényt egy magasabb falú tepsibe beleteszem és felöntöm a tepsit vízzel úgy, hogy az edények faláig félig legyen. Sütőbe teszem és 85-95 percig 120 fokon sütöm. Akkor jó, ha már nem folyik. Sütés után kihűtőm minimum 1,5 órát. Tálaláskor 60 gramm kristálycukrot szétosztva rászórok a tetejére és karamellizálom. Ahogy elkészültem vele rögtön fogyasztjuk.

Pour milk, cream, 25g sugar and vanilin sugar into a pot and boil it. Meanwhile mix whole eggs and 25g sugar in a bowl and pour the boiled mixture into it and mix it. Put all these mixture into a bigger ovenware (pyrex) or 4 smaller puding or szufle moulds. Put this/these moulds into a bigger baking pan, fill it half with water and put them into the oven for 90 minutes for 120C. After it leave them at cold place for 90 minutes. Right before serving put 60 gramme sugar on the top and burn it (caramelization). Díszítés/ decoration: Lehet simán, de én szoktam rátenni egy kevés tejszínhabot és egy szem koktélcseresznyét You can serve it plain or put some whipped cream and coctail cherry on the top.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések