Hirdetés

Brokkoli krémleves/ broccoli cream soup

Brokkoli krémleves / broccoli cream soup




Kedves Látogatók !

 Egy hideg téli estén milyen jól esik egy kis forró brokkoli krém leves.
 Fogadjátok szeretettel.
 Dear Visitors, A hot broccoli cream soup is a great choice at a cold winter evening. Enjoy it.

 A recept/ recipe:

 Hozzávalók/ Ingredients leveshez / 

soup 0,50 kg brokkoli / broccoli 1 fej vöröshagyma / 1 medium sized onion 2 db közepes burgonya / 2 medium sized potatoes 1,5 liter víz/ 1,5 litre water 1 dl főzőtejszín / 100 ml cream 1 db erőleveskocka / 1 stock-cube Só, bors, egyéb fűszerek (szerecsendió) ízlés szerint / salt, pepper, other spices (nutmeg) according to your taste 1 ek vaj/1 tablespoon butter A levesbetéthez / toast on the top 4 szelet toast kenyér / 4 slices of toast bread egy kevés vaj / butter for spread it 5 dkg reszelt (cheddar) sajt / 50 gramme grated ( cheddar) cheese

Elkészítés/ method: 

A leves/soup: 

A brokkolit rózsáira szedjük, a hagymát feldaraboljuk nagyobb darabokra, a krumplit vékonyra szeleteljük. Ezeket beletesszük egy lábasba és felengedjük vízzel, amíg el nem lepi. Főzés közben ízesítjük az erőleves kockával, majd kóstolás után sóval, borssal és egyéb fűszerekkel ízlés szerint. Addig főzzük, míg meg nem puhul teljesen. Összeturmixolom, majd a tejszín és a vajat hozzáadva felforralom és kész a leves.

Take broccoli to pieces, chop onion bigger cubes and potatoes thin slices. Put all these ingredients into a pot and fill with water till it covers all these vegetables. Season it with salt, pepper and other spicies (grounded nutmeg) according to your taste and put the stock cube into it. Boil it untill its completely soft. Mix it and add cream and butter to the mixture, boil it again and its ready.

A levesbetét / toast on the top 

A toast kenyereket megkenjük vajjal, majd bevonjuk reszelt sajttal és sütőben arany barnára sütjük. Ahogy elkészült pogácsaszaggatóval kivágjuk a kenyér közepét és a kitálalt levesre tesszük, így szolgáljuk fel.

 Spread bread slices with butter, cover them with grated cheese and put it into the oven for a couple of minutes, till its getting golden colour. When its ready, cut a circle from the midle of th slice and put it ont he top of the soup of each plates.

Népszerű bejegyzések