Csongrádi Halászlé / Csongrad Fish soup

Csongrádi Halászlé / Csongrad Fish soup



Kedves Látogatók! 


 Karácsonyi vacsora halászlé nélkül nem az igazi.
A mienk egy tradicionális csongrádi recept szerint készült.
Fogadjátok szeretettel.
 Dear Visitors, Fish soup is the most popular dish for Christmas Eve. Our recipe is a traditional recipe from Csongrád. Enjoy it.

 A recept/ recipe: 

Hozzávalók/ Ingredients leveshez / soup 2 kg ponty / 2 kgs whole carp 40 dkg (3 nagy fej) vöröshagyma / 400 gramme (3 bigger size) onion 3 ek zsír /3 tablespoons grease 2 liter víz/ 2 litres water Só, bors, piros őrölt paprika és egyéb fűszerek ízlés szerint / salt, pepper , grounded red paprika and other spices according to your taste

Elkészítés/ method: 

A leves/soup: 

A halat megtisztítjuk, feldaraboljuk – a fejét, farkát és a csontos, szálkás részeit jó puhára megfőzzük, fűszerekkel együtt 2-2,5 órát. Majd a hal és csontos darabokat egy sűrű szitán átpaszírozzuk, így egy sűrű halhús pép kerül a szálkamentes lébe. Ezt követően a tiszta, sózott haldarabokat belehelyezzük a lébe, főzzük 15 percet és tálaljuk. Erős paprikát és friss kenyeret kínálunk hozzá.

Clean the fish, cut it into pieces – head, spine, fins and bone parts together into pot, add water and spices and boil it 2 – 2,5 hours. Strain it with a thick strainer and pound it as much as you can all bone parts. You got a thick fish meat into the gravy boil it, put salted fish pieces into it, boil it 15 minutes and ready. Serve it with hot, green paprika or hot paprika cream and soft white bread.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések