Palacsinta-torta / Pancake pie
Palacsinta-torta / Pancake pie
Kedves Látogatók!
Megosztom veletek az egyik kedvenc édesség receptemet, ami nagy adagban készül és nagyon tartalmas.
Dear Visitors, I share my favourite sweet recipe. It’s made in big portion and very full meal. A recept 6 adagra / recipe for 6 pax:
Hozzávalók/ Ingredients:
Palacsinta / pancake: 40 dkg liszt / 400 gramme plain flour 4 tojás / 4 eggs 4 dl szénsavas ásványvíz / 400ml sparkling water 6 dl tej 2 csipet só/ 2 pinch of salt 2 ek olaj a tésztába + a sütéshez / 2 tablespoons oil into the pastry + 100 ml frying pancake Továbbá/ further more: 1 cs vanília ízű pudingpor / 1 sachet vanilla custard powder 1 cs csokoládé ízű pudingpor / 1 sachet chocolate custard powder 1,5 cs puncs pudingpor / 1 sachet punch custard powder 2 üveg magozott meggybefőtt / 1100 ml preserved sour cherry 1 főzet kávé (4 személyre) / 4 espresso 1 rumaroma / rum aroma 7 evőkanál cukor / 7 tablespoons sudar 1 liter tej / 1 litre milk fahéj / cinnamon cukrozott kakaópor / cocoa powder 1 cs cukrozott babapiskóta / 1 package biscuit ( 150 gramme)
Elkészítés/ method:
Palacsinta / pancake: A tojásokat egy csipet sóval kihabosítjuk, és felváltva hozzákeverjük a lisztet és a tejet. Félretesszük fél órát pihenni, közben néha megkeverjük. Hozzáadjuk az ásványvizet és az olajat, átkeverjük, majd kisütjük. Sütéskor tegyünk egy csepp olajat a palacsintasütőbe, hogy biztosan ne ragadjon le. Egy 26 cm-es kapcsos tortaformát folpackkal kibélelünk. Get a big bowl, tear eggs into it, add salt and whisk them. Add flour and milk alternately into it while continious stiring. When it’s done let it for half an hour. Then add sparkling water and oil, mix it well. Then start frying pancakes. You can add some drops of oil into the frying pan between each pancakes. Meanwhile cover a round shaped cake tin with foil.
Összeállítás / Method:
A kávét összekeverjük a rumaromával. A babapiskótákat megmártogatjuk a rumos kávéban (ne áztassuk el!). Kirakjuk a forma alját hézagmentesen. Megfőzzük a vaníliás pudingot: a tejben csomómentesen elkeverjük a pudingport és 3 ek cukrot, majd felfőzzük. Még forrón a piskótára öntjük. A meleg palacsintákat megtöltjük kakaóporral, összetekerjük. Fölhajtjuk csiga formában, majd a puding tetejére helyezzük, kívülről haladva befelé. Megfőzzük a csoki pudingot is: a tejben csomómentesen elkeverjük a pudingport és 3 ek cukrot, majd felfőzzük. Még forrón a palacsintákra öntjük. A meggyet lecsöpögtetjük (levét félretesszük). A lecsöpögtetett meggyet a csokis puding tetejére tesszük, majd megszórjuk fahéjjal. A puncs pudingot felfőzzük 7,5 dl meggylében (ha nincs annyi, pótoljuk ki vízzel) 1,5 evőkanál cukorral és a meggyre öntjük. Hűtőben 1 éjszakát állni hagyjuk, másnap könnyen szeletelhető!
Mix espresso with rum aroma. Plunge one side of each biscuits into the coffee, but not too soppy. Put these biscuits close next to each others on the bottom of the tin. Cook vanilla custard : mix custard powder well with milk, add sugar and cook it ready. Pour hot custard on the biscuits. Fill warm pancakes with cocoa powder, roll them, then roll them again into snail shape. Put these pancake rolls ont he the top of vanilla custard close each others. Cook chocolate custard: mix custard powder well with milk, add sugar and cook it ready. Pour hot custard on pancakes. Get preserved sour cherry, drain it (keep juice). Put sour cherris ont he top of chocolate custard. Sprinkle it with cinnamon. Cook punch custard: mix custard powder well withsour cherry juice, add sugar and cook it ready. Pour hot custard on cherries. Its ready. Keep it int he fridge for 8 hours. After it you can slice it nicely.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése