Forró Sajt krémleves / Hot Cheese cream soup
Forró Sajt krémleves / Hot Cheese cream soup
Kedves Látogatók!
Hideg napok alkalmával milyen jól esik egy kis forró sajt krémleves.
Fogadjátok szeretettel.
Dear Visitor, How good it can be a HOT cheese cream suop in cold winter
–time.
A recept 4 adagra / recipe for 4 persons
:
Hozzávalók / ingresients: leveshez / soup
:
1 nagy fej vöröshagyma / 1 big onion 2 db közepes burgonya / 2 medium
potatoes 20 gramm finomliszt, 1 evőkanál Zsír vagy olaj / 20 gramme plain four,
1 tablespoon grease 1,2 liter víz, 2 dl főzőtejszín / 1.2 litre water, 200 ml
cream 1 db erőleveskocka / 1 stock cube Só, bors, szerecsendió ízlés szerint /
salt, pepper and grounded nutmeg on taste 1 ek vaj / 1 tablespoon butter 100
gramm ementáli sajt / 100 gramme emantal cheese 50 gramm reszelt trappista sajt
/ 50 gramme grated cheese 100 g Camping tömlős sajt / Sima / 100 gramme cream
cheese A levesbetéthez / topping: 3 szelet pirított kenyér kockára vágva / 3
slices toasted bread cut into small cubes. 4 evőkanál snidling friss, apróra
vágva / 4 tablespoons chopped chives
Elkészítés / method:
A leves / soup:
A hagymát apróra vágjuk, zsiradékon üvegesre pároljuk egy leveses lábasban.
Lisztet hozzáadjuk, jól elkeverjük, habzásig hevítjük. A krumplit vékonyra
szeleteljük és hozzáadjuk. Majd felengedjük 1,2 liter vízzel. Majd hozzáadom a
tejszint, a camping sajtot és a reszelt trappista felét és addig főzzük, míg
meg nem puhul teljesen a burgonya. Főzés közben ízesítjük az erőleves kockával,
majd kóstolás után sóval, borssal, szerecsendióval ízlés szerint. Ezután
összeturmixolom, majd a vajat hozzáadva felforraljuk és kész a leves.
Cut onion into small cubes. Put it into a soup pot and stir it on grease
glazy. Sprinkle it with flour, stir it well. Slice potatoes very thin slices
and add to it. Add 1.2 litre water, stock cube and spices into it. Add cream,
cream cheese, grated cheese and boil it till potatoes are soft. Mix it with
blender, add butter and boil it once more time. Soup is ready. A levesbetét /
topping: A levesbe pirított kockára vágott kenyeret teszünk és megszórom friss
snidlinggel és reszelt trappista másik felével, így tálalom. Put toasted
bread cubes into the soup and sprnkle it with fine chopped chives.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése