Hirdetés

Forró Sajt krémleves / Hot Cheese cream soup



Forró Sajt krémleves / Hot  Cheese cream soup 
Kedves Látogatók! 
Hideg napok alkalmával milyen jól esik egy kis forró sajt krémleves. Fogadjátok szeretettel.
Dear Visitor, How good it can be a HOT cheese cream suop in cold winter –time.
A recept 4 adagra / recipe for 4 persons : 
Hozzávalók / ingresients: leveshez / soup : 
1 nagy fej vöröshagyma / 1 big onion 2 db közepes burgonya / 2 medium potatoes 20 gramm finomliszt, 1 evőkanál Zsír vagy olaj / 20 gramme plain four, 1 tablespoon grease 1,2 liter víz, 2 dl főzőtejszín / 1.2 litre water, 200 ml cream 1 db erőleveskocka / 1 stock cube Só, bors, szerecsendió ízlés szerint / salt, pepper and grounded nutmeg on taste 1 ek vaj / 1 tablespoon butter 100 gramm ementáli sajt / 100 gramme emantal cheese 50 gramm reszelt trappista sajt / 50 gramme grated cheese 100 g Camping tömlős sajt / Sima / 100 gramme cream cheese A levesbetéthez / topping: 3 szelet pirított kenyér kockára vágva / 3 slices toasted bread cut into small cubes. 4 evőkanál snidling friss, apróra vágva / 4 tablespoons chopped chives
Elkészítés / method: 
A leves / soup: 
A hagymát apróra vágjuk, zsiradékon üvegesre pároljuk egy leveses lábasban. Lisztet hozzáadjuk, jól elkeverjük, habzásig hevítjük. A krumplit vékonyra szeleteljük és hozzáadjuk. Majd felengedjük 1,2 liter vízzel. Majd hozzáadom a tejszint, a camping sajtot és a reszelt trappista felét és addig főzzük, míg meg nem puhul teljesen a burgonya. Főzés közben ízesítjük az erőleves kockával, majd kóstolás után sóval, borssal, szerecsendióval ízlés szerint. Ezután összeturmixolom, majd a vajat hozzáadva felforraljuk és kész a leves.

Cut onion into small cubes. Put it into a soup pot and stir it on grease glazy. Sprinkle it with flour, stir it well. Slice potatoes very thin slices and add to it. Add 1.2 litre water, stock cube and spices into it. Add cream, cream cheese, grated cheese and boil it till potatoes are soft. Mix it with blender, add butter and boil it once more time. Soup is ready. A levesbetét / topping: A levesbe pirított kockára vágott kenyeret teszünk és megszórom friss snidlinggel és reszelt trappista másik felével, így tálalom.  Put toasted bread cubes into the soup and sprnkle it with fine chopped chives.


Népszerű bejegyzések