Sopszka Saláta / Sopska salad
Sopszka Saláta / Sopska salad
Kedves Látogatók!
Megosztom veletek az egyik kedvenc saláta receptemet, ami egyszerű, nagyon finom és villám gyorsan elfogy.
Dear Visitors,
I share my favourite salad recipe. It’s very easy, extremly delicious and you run out of it very quicklyJ
A recept 4 adagra / recipe for 4 pax
Hozzávalók/ Ingredients
2 darab paradicsom / 2 tomatoes 2 darab nagyobb kígyó uborka / 2 big cucumber 2 db zöld paprika / 2 green pepper 1 fej közepes lilahagyma / 1 medium lilac onion 10 dkg juh sajt / 100 gramme sheep- cheese 5 dkg friss kapor /50 gramme fresh dill só, bors, olíva ízlés szerint / salt, pepper, olive oil on taste 2 evőkanál borecet / 2 tablespoons wine vinegar
Elkészítés/ method:
A paradicsomot, a zöldpaprikát magház nélkül, a hagymát és a kígyóuborkát megmossuk, vagy megpucoljuk és apró csíkokra vagy kockára vágjuk. Ezeket egy tálba rakjuk. Sózzuk és borsozzuk ízlés szerint. Majd hozzáadjuk a borecetet és az olíva olajat. Ezután jól összekeverjük. Végül hozzáadjuk az apróra kockára vágott juhsajtot. Majd ismét finoman összekeverjük és egy órát ismét hűtőbe tesszük. Én kaporral díszítettem.
Get tomato, green pepper without seeds, onion and cucumber. Clean them and chop them strips or cubes. Put all these into a big bowl. Season it with salt, pepper. Add vinegar and olive oil. Mix them well. Finally add chopped sheep cheese, mix them again softly. Put it into the fridge for an hour. I decorated with chopped fresh dill.
Jó étvágyat kívánok.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése