Kelvirág lengyelesen / Cauliflower in Polish- style
Kelvirág lengyelesen / Cauliflower in Polish - style
Kedves Látogatók!
Megosztom veletek az egyik kedvenc köretemet, ami egyszerű, nagyon finom és villám gyorsan elfogy.
Dear Visitors, I share my favourite garnish recipe. It’s very easy, extremly delicious and you run out of it very quicklyJ
A recept 4 adagra / recipe for 4 pax
Hozzávalók/ Ingredients
1 kg kelvirág / 1000 gramme cauliflower 15 dkg zsemlemorzsa / 150 gramme breadcrumbs 3 dkg só / 30 gramme salt 15 dkg vaj vagy margarin / 150 gramme butter or margarine 1,5-2 liter víz / 1,5-2 litres water 4 dl tejföl / 400 gramme sour cream
Elkészítés/ method:
A kelvirágokat megtisztítjuk, majd sós vízben megfőzzük. Amikor megfőtt, leszűröm. Közben a vajon vagy margarinon megpirítom arany barnára a zsemlemorzsát és megsózom. Ahogy megvan, a zsemlemorzsába forgatom a kelvirágokat.
Clean cauliflower and cook it in salty water. When it’s soft, drain it. Meanwhile get a frying pan, melt butter in it and add breadcrumbs and salt. Stir it till it gets golden shade. Then its ready, cover cauliflowers in breadcrumbs.
Megjegyzés / some additional info:
Én tejföllel tálaltam. Egyébként elkészíthető a vége sütőben is. Azaz beleteszem a zsemlemorzsás kelvirágokat egy kivajazott hőálló edénybe és tejfölt és nyers zsemlemorzsát teszek rá majd a sütőbe teszem és megsütöm.
I served with sour cream. You can finish it even in the oven. Put cooked, and breadcrumbs covered cauliflower into a pyrex bowl, cover it with plain breadcrumbs, put sour cream on the and put it into the oven.
Jó étvágyat kívánok.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése