Paradicsomos húsgombóc / Tomato Meatbals


Paradicsomos húsgombóc / Tomato Meatbals

 Kedves Látogatók!

Megosztom veletek az egyik kedvenc egytálétel receptemet, ami egyszerű, nagyon finom és laktató.

Dear Visitors,
I share my favourite one-course dish recipe. It’s very easy, extremly delicious and very stodge.
 A recept 4 adagra / recipe for 4 pax

Hozzávalók/ Ingredients:

Húsgombóc: 0,5 kg sertés vagy marha darált hús / 500 gramme minces meat (pork or beef) 1 fej vöröshagyma / 1 medium sized onion 2 evőkanál fűszerpaprika / 2 tablespoons red paprika 1 db tojás / 1 egg Só, bors ízlés szerint / salt, pepper on taste, 1,5 dl rizs / 150ml rice 1,5 liter víz / 1,5 litre water

Köret / Garnish :

 1 kg burgonya, víz, só, / 1000 gramme potatos, salt, water Paradicsom szósz / tomato sauce: Ízlés szerint házit vagy vásároltat lehet használni. 2 evőkanál olaj, 3 evőkanál liszt, 1-2 evőkanál kristálycukor ízlés szerint You can use home made or cannedversion of tomato sauce. 2 tablespoons oil, 3 tablespoons plain flour and 1-2 tablepoons sugar on taste.

Elkészítés/ method:

A darált húst egy tálba tesszük, hozzá adjuk a tojást az apróra vágott hagymát, rizst, ízesítjük ízlés szerint, só, bors, pirospaprika. Majd összekeverem és gombócokat formázunk belőle. Bő sós vízbe, 1 órát főzzük lassú tűzön. Ez idő alatt puhára fő. Amíg a gombócok főnek a burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk és sós vízben fél óra alatt puhára főzzük. Ha a gombócok megfőttek, kivesszük őket egy tálra. A főzőlét felhasználjuk, ne öntsük ki. Egy lábasba pici olajon kevés lisztet zsemleszínűre pirítunk/ rántást készítünk/. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, és folyamatos keverés mellett belemerjük a levet, amibe a gombócok főttek. Ízlés szerint ízesítjük kicsi cukorral, sóval. Beletesszük a gombócokat is, és egyet forralunk rajta. Majd tálaljuk.

 Jó étvágyat kívánok.

 Get a bowl and put minced meat, egg, chopped onion, rice and season it with salt, pepper and red paprika. Mix it well and form balls from it. Boil these ball sin water for about 1 hour on low heat. Meanwhile peel potatos, cut it into cubes and cook it soft about half an hour. When balls are soft, drain them and put them on a plate. Get a bigger pot, put aoil and flour into it and heat it till it gets golden shade, stir it continiously. Add tomato sauce and add meat cooking water in small portions into it. Season it with salt, pepper and sugar. Mix it and add meat balls into it and boil it again. Now ready to serve.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések