Csirkehús leves / chicken soup
Csirkehús leves / chicken soup
Kedves Látogatók!
Megosztom veletek az egyik kedvenc leves receptemet, ami egyszerű, nagyon finom és laktató.
Dear Visitors,
I share my favourite soup recipe. It’s very easy, extremly delicious and very stodge.
A recept 4 adagra / recipe for 4 pax
Hozzávalók/ Ingredients:
1 darab erőlevese kocka / 1 stock cube 1 evőkanál kacsazsír / 1 tablespoon duck grease 1 egész csirkemell / 1 chicken breast 4 csirkeszárny /4 chicken wings 3 sárgarépa / 3 carrots 2 fehérrépa / 2 parsley 1 csokor petrezselyem / 1 bunch of parsley leaves 1 db vörös hagyma / 1 onion 2 gerezd fokhagyma / 2 cloves of garlic só- bors ízlés szerint / salt, pepper on taste 1,5 liter víz / 1,5 litre water 250 gramm cérnametélt / angel hair pasta
Elkészítés/ method:
Egy nagyobb lábasba felmelegítjük a zsiradékot, majd beletesszük a csirkedarabokat és megpirítjuk őket. Ezután a húsokat félretesszük. A zöldségeket felkarikázzuk, és a lábasba tesszük a hagymákkal együtt. Ezután felöntjük a vízzel, és visszatesszük a húsdarabokat. 1 órát főzzük. Amikor meleg a víz akkor beleteszem az erőleves kockát és a fűszereket is. Közben megfőzöm a tésztát is egy külön edényben. Ahogy megfőtt kiszedem a zöldségeket és a húsokat és tálalom.
Get a bigger pot, put grease into it and add chicken part and stir them for 1-2 minutes. Peel all vegetables and cut carots and parsely into small pieces, let in whole onion and garlic and parsely leaves. Add all these to the meat and ppour water on the top. Boil it and cook it on low heat for 1 hour. Add all seasoning and stock cube, too. Meanwhile cook pasta in a small pot. When all meat and vegetables are soft, ready to serve.
Tipp / recomendation:
Ha marad másnapra is akkor érdemes a levest, a húst és a zöldségeket külön a hűtőbe rakni. Nehogy megromoljon. If you will have a leftover, you can keep meet, vegetable and soup parts separately in the fridge.
Jó étvágyat kívánok.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése