Zöldséges fasírt / Fried vegetable balls


Zöldséges fasírt / Fried vegetable balls 


Kedves Látogatók! Megosztom veletek az egyik kedvenc receptemet, ami nagy adagban készül és nagyon tartalmas egytál étel.

 Dear Visitors, I share my favourite srecipe. It’s made in big portion and very full one-course dish.

 A recept 6 adagra / recipe for 6 pax:

 Hozzávalók/ Ingredients


70 dkg cukkini / 700 gramme zucchini 1 teás kanál só / 1 teaspoon salt 1 mokkás kanál bors / 1 moccaspoon pepper 4 gerezd zúzott fokhagyma / 4 cloves garlic 1 db nagyobb tojás / 1 egg 10 dkg reszelt trappista sajt / 100 gramme grated cheese 5 evőkanál zsemlemorzsa / 5 tablespoons breadcrumbs

A panírhoz / breading :

 4 evőkanál sima liszt / 4 tablespoons plain flour 1 db tojás / 1 egg 8 evőkanál zsemlemorzsa / 8 tablespoons breadcrumbs A sütéshez / Frying: 8 dl napraforgó olaj / 800 ml sunflower oil

 Elkészítés/ method: 


Először megtisztítom a cukkinit, majd a magvas belsejét eltávolítom. Ezután a nagylyukú sajtreszelővel lereszelem és meghintem 1 teás kanál sóval, majd 30 percig állni hagyom. Mikor letelt az idő, kicsavarom a cukkini levét, majd hozzáadom a tojást, a reszelt sajtot, a borsot, a fokhagymát és a zsemlemorzsát. Alaposan összedolgozom, majd diónyi gombócokat készítek. A kész golyókat bepanírozom, és forró olajban kisütöm. A felesleges olajat papírtörlőn lecsepegtetem.

 First step: peel zucchini, cut inside (seedy part) out. Grate it with cheese grater (bigger one), add salt and leave it for 30 min. After thet time squeeze it, add egg, grated cheese, pepper, smashed garlicand breadcrumbs. Mix it well and for walnut –sized balls. Cover them with breadcrumbs and fry them in hot oil. Ready to serve. Jó tanács / recommendation: Én meleg sajtmártással tálaltam, de lehet tartármártással is vagy édes savanyú mártással.

 Jó étvágyat kívánok.

 I served it with warm cheese sauce, but you can serve it with tartare sauce or sweet-sour sauce, too.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések