Spenót főzelék / Spinach sauce

Spenót főzelék / Spinach sauce


 Kedves Látogatók!

Megosztom veletek az egyik kedvenc receptemet, ami nagy adagban készül és nagyon tartalmas egytál étel. 

Dear Visitors, I share my favourite recipe. It’s made in big portion and very full one-course dish.

 A recept 6 adagra / recipe for 6 pax:

Hozzávalók/ Ingredients:

 500 gramm mirelit spenót / 500 gramme frozen spinach 200 ml tej / 200 ml skimmed milk 1 gerezd fokhagyma / 1 clove garlic 3 evőkanál finomliszt / 3 tablespoons plain flour 4 evőkanál olívaolaj / 4 tablespoons olive oil só és bors ízlés szerint / salt, pepper on taste

 Elkészítés/ method:

Először a spenótot felforraljuk kevés olajon közben a lisztből és az olajból rántást készítünk és hozzá adjuk az apróra nyomott fokhagymát. Majd a spenótból teszek a rántásba 2 evőkanálnyit, jól összekeverem, és lassan csurgatva belecsurgatom a spenótba a rántást. Ezután felengedem a tejjel, sóval és borssal ízesítem és készre forralom.

 Jó étvágyat kívánok.

 Get a pot, put frozen spinach into it and boil it. Get a frying pan, put some oil and flour into it, and prepare a roux. Add smashed garlic and stir it well. Add two tablespoons spinach into it, siti t, than pour this mix into the spinach while continious stiring. Than add milk, alt and pepper, boil it once more time and it ’s ready to serve.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések