Spagetti Carbonara


Spagetti Carbonara 


 Kedves Látogatók!

 Megosztom veletek Nagymamám receptje alapján készített, gyermekkorom kedvenc tésztáját, ami egyszerű, nagyon finom és villám gyorsan elfogy.

 Dear Visitors, 


I share one of my favourite pasta recipe from my childhood. Its very easy, soo delicious and you run out of it very quickly.

 A recept 4 adagra / recipe for 4 pax 

Hozzávalók/ Ingredients 


15 dkg húsos füstölt szalonna vagy sonka / 150 gramme smoked bacon or ham 3 tojás / 3 eggs 2 dl habtejszín / 200 ml cream só, bors ízlés szerint / salt, pepper on taste 60 dkg spagetti tészta / 600 gramme spaghetti pasta 2 evőkanál zsír / 2 tablespoons grease 20 dkg parmezán sajt vagy más fajta ízlés szerint / 200 gramme parmesan or any other like flavoured hard cheese

Elkészítés/ method: 

A szalonnát kicsi kockákra vágom. A tojásokat a tejszínnel, borssal és a sóval habosra keverem. A szalonnakockákat forró serpenyőben a zsírral ropogósra sütjük. Közben raktunk fel sós és kevés zsiradékos vizet forrni. Ahogy felforr, beleteszem a spagettit és készre főzőm. Ahogy elkészült a szalonna, akkor rászedem a kész és leszűrt spagettit és összeforgatom. Ezután ráöntjük a tejszínes tojást és közepes tűzön krémesre főzzük és azonnal tálaljuk. Megszórhatjuk parmezán vagy egyéb más sajttal.

 Jó étvágyat hozzá.

Firs step: cut bacon into small cubes. Put them into a frying pan with grease and fry them crispy. Get a bowl, put eggs, cream salt and pepper into it and whisk it well. Meanwhile put a bigger pot on the cooker, pour water and salt into it and let it boil, then put the pasta into it and cook it soft. When bacon is fryed, put spagetti into it and stir it, then pour creamy mix on the top and cook it ready, creamy. Sprinkle it with parmesan or any other cheese.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések