Milánói Spagetti / Spaghetti Milanese

Milánói Spagetti / Spaghetti Milanese 

 Kedves Látogatók! 

Megosztom veletek Nagymamám receptje alapján készített, gyermekkorom kedvenc tésztáját, ami egyszerű, nagyon finom és villám gyorsan elfogy.

Dear Visitors, I share one of my favourite pasta recipe from my childhood. Its very easy, soo delicious and you run out of it very quickly.

 A recept 4 adagra / recipefor 4 pax 


Hozzávalók/ Ingredients 25 dkg szeletelt, levegőn szárított sonka / 250 gramme sliced, air dried ham 1 fej vörös hagyma / 1 onion fél dl olivaolaj / 50 ml olive oil 15 dkg csiperkegomba / 150 gramme champion mushrooms 4 dl sűrű házi paradicsomlé / 400 ml thick tomato juice só,bors ízlés szerint / salt, pepper on taste 1 nagy csokor petrezselyem / 1 bunch parsely leaves 60 dkg spagetti tészta / 60 gramme spaghetti pasta 10-15 dkg parmezán sajt / 100-150 gramme parmesan cheese


Elkészítés/ method: 

A sonkát csíkokra vágom, a hagymát apró kockára vágom, és forró olajon megfuttatom. Hozzá adom a sonkacsíkokat, a kockára szeletelt gombát. Összepirítom és felöntöm a sűrű paradicsomlével. Sóval, borssal és aprított petrezselyemmel ízesítem és közepes tűzön 3-5 perc alatt összefőzöm. Közben rakok fel sós és kevés zsiradékos vizet forrni. Ahogy felforr, beleteszem a spagettit és készre főzőm. Végül hozzáadom a leszűrt tésztát a raguhoz és összeforralom és azonnal tálalom. A tetejét megszórom parmezán sajttal.

 First step: cut ham into small slices, chop onion into small cubes. Put onion cubes into a frying with hot oil and sir it for a minute. Add ham, sliced mushrooms and stir it for another couple of minutes. Pour tomato juice into it, season it with salt, pepper and chopped parsely leaves and lei it boil about 3-5 minutes. Meanwhile get a pot, put water, salt and some drop of oil into it and let it boil. Put pasta into it and cook it ready. Drain it and add itt o the ragout. Stir it again and ready for serving. Sprinkle the top with grate parmesan cheese.

 Megjegyzés / some additional info: 

 A paradicsomszószba én szoktam tenni 1-2 evőkanál kristálycukrot, hogy lágyabb és picit édesebb legyen.

 Jó étvágyat hozzá.

I usually put 1-2 tablespoons of tomato juice to get a more tasty, creamy sauce.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések