Sonkás tojásrántotta / Scrambled eggs with ham and onion




Sonkás tojásrántotta / Scrambled eggs with ham and onion 

Kedves Látogatók!

 Mindenki azt gondolja, hogy milyen egyszerű elkészíteni a tojásrántottát és nem lehet elrontani. Ez egy tévhit. A nagyanyáimtól tanultam azt, amikor rákérdeztem, hogy mikor van vagy lesz kész, ekkor csak azt a választ kaptam, hogy érezni kell, majd látni fogod, ha elkészült. Bevallom az igazságot, itt most mindenki előtt, hogy a jó, ízletes, tetszetős tojásrántotta elkészítése igazi művészet.
 Dear Visitor, Common way of thinking that how easy to prepare a scrambled eggs and you cannot make a mistake. This is a misbelief. I’ve learnt from my grandmas. A recept 2 főre / recipe for 2 persons : Hozzávalók / ingredients: 4 db nagy tojás,1 darab közepes vöröshagyma/ 4 eggs, 1 big onion 1 evőkanál zsiradék / Zsír vagy étolaj / 1 tablespoon grease or oil 5 dkg szalonna,5 dkg sonka / 50 gramme ham, 50 gramme smoked fat bacon só, bors, fűszerpaprika ízlés szerint / salt, pepper, red paprika on taste 5 dkg reszelt trappista sajt, snidling, 2 evőkanál tejföl / 50 gramme grated cheese, chives, 2 tablespoons sour cream

 Elkészítés/ method: 

A tojás/ eggs: Nagyon fontos, hogy a tojásokat a hűtőbe tétel előtt minden esetben mossuk meg. Mert ha nem így teszek, akkor bevihetek bacilusokat, esetleg egyéb fertőzéseket a többi, már bent lévő ételekre, alapanyagokra. Vannak, akik azt mondják, hogy igenis, de a méret számít. Hát a tojás esetében annyit, hogy több féle méret van. Praktikus, ha vásárláskor megpróbálok egy méretet venni. Sokat segíthet a főzésnél, sütésnél. A rántotta esetében mindegy, hiszen egy nagyobb tojást két kissebbel lehet helyettesíteni. Előkészítem a hozzávalókat. Kockára vágom a vöröshagymát, szalonnát, a sonkát. Lereszelem a sajtot. Majd elkezdem készíteni a rántottát a következők szerint: Felrakok egy edénybe 1 evőkanál zsiradékot. majd beleteszem a szalonnát és üvegesre pirítom. Majd beleteszem a vöröshagymát és üvegese párolom. Ezután rakom bele a sonkát. A sonkának elég pár perc, majd jön a tojás. Én a tojásokat mindig külön edénybe ütöm fel és ellenőrzőm, hogy nehogy záp legyen. Ha nem így teszel és a sütés közben beleütöd az ételbe, akkor dobhatod ki az egészet. A tojásokhoz keverhetek egy evőkanál tejfölt és jól összekeverem habverővel vagy villával. Ahogy beletettem a tojásokat elkezdem az óramutató járásával egy irányba keverni és kintről befelé haladok vele. Akkor kész, ha már nem nyers és nem is égett oda. Tehát ebben a köztes állapotban lesz kész. 

Its very important to wash all eggs before you put them into the fridge. Otherwise you may put bacillus or any other infections on other meals or any raw material kept in the fridge. There are those who say size is important. In case of eggs, not have any importance, as with one bigger egg you can replace with two smaller ones. Practically its easier if you buy regualry same size ones. In case of scambled eggs has definitaly no any differences. First step: prepare ingredients. Chop onion, bacon and ham into small cubes, grate cheese. Break eggs into another bowl, check their freshness. Mix them with sour cream well. Get a frying pan, put grease into it and heat it. Put bacon into the oil and fry it glazy, add onion, fry together 2 more minutes, than add ham, too. After another 2 minutes add whisked eggs on them. Stir it clockwise, staring from the middle of the pan. Its ready when its not has liquid parts, but not yet burnt.

Tálalás / Serving: 

Tálalásnál nagyon fontos, hogy a rántotta gyorsan kihűl, ezért ha tehetem mindig meleg tányérra tálalom. Ezzel nyerek némi időt, mielőtt kihűlne. Melegen mégiscsak finomabb. Its important to serve it immediately, Advise: serve it on warm plate. This way you have a couple of more minute to serve. Díszítés / decoration: Én, mint a képen is látható tejföllel, fűszerpaprikával, petrezselyemmel és némi snidlinggel díszítettem. Jó étvágyat kívánok hozzá. I serve it with sour cream, red paprika, parsely leaves and chives.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések