Hirdetés

Stefánia vagdalt / Minced meat in Stephanie style





Stefánia vagdalt / Minced meat in Stephanie style 

Kedves Látogatók! 

A jó időt várva készítettem egy finom Stefánia vagdaltat. Fogyasszátok szeretettel.
 Dear Visitor, I prepared a really enjoyable Stephanie minced meat roll.

 A recept 4 főre /recipe for 4 person :

 Hozzávalók / ingredients:

A töltelékhez / filling: 

4 db tojás / 4 eggs A húshoz / meat: 2 közepes fej vöröshagyma, 5 gerezd fokhagyma / 2 medium onion 60 dkg darált sertéshús / 600 gramme minced meat 2 db tojás, 2 db zsemle vagy kenyér /picit száraz/ / 2 eggs, 2 bake rolles or bread 1 csokor petrezselyem / 4 tablespoons chopped parsely leaves Só, bors, fűszerpaprika, 3 evőkanál étolaj / salt, pepper, grounded red paprika, 3 tablespoons oil A burgonyapüréhez / mashed potatoes: 1 kg burgonya / 1000 gramme potatoes 50 gramm vaj vagy margarin / 50 gramme butter 1 dl tejföl / 100 ml sour cream Elkészítés /method: Először megfőzőm a 4 db tojást sós vízben majd megpucolom. Ezután a felkockázott vöröshagymát a 2 evőkanál olajon megdinsztelem. A zsemlét vagy kenyeret vízbe áztatom. Majd elkészítem a húst a következők szerint.
A darált húst egy tálba teszem, majd rá töröm a 2 db tojást, hozzáadom a fűszereket a megdinsztelt vöröshagymát és a fokhagymát. Ezután belerakom a kinyomkodott zsemlét vagy kenyeret és összedolgozom. Én őzgerincformát egy evőkanál olajjal kikentem majd az 1/3 rész húsos masszát beleteszem a formába, úgy hogy mindenhová jusson, aztán ráteszem a főt tojásokat egymás alá hosszában. A maradék 35 dkg húsos masszát ráhalmozom, hogy jól lefedje. Ha elkészültem, alufóliával letakarva 200 c fokon 45 percig sütöm. 45 perc után leveszem a fóliát és további 15 percig sütöm, hogy szép aranybarna legyen. A püréhez a burgonyát meghámozom, felkockázom és sós vízben megfőzőm. Mikor elkészült akkor egy edénybe áttöröm krumplinyomóval. Ezután hozzáadom a vajat, amit jól elkeverek a burgonyával. Majd hozzáadom a tejfölt, s jól összedolgozom az egészet. 

First step: boil eggs for 15 minutes. Than let them cool and peel them off. Second: Chop onion into small cubes and stir-fry it on oil for 3-4 minutes. Soak bread or bake rolls into water to soften them. Next step: prepare the meat: put minced meat into a bigger bowl. Add 2 eggs, fried onion, soaked rolls, all seasoning into it and mix it well. Get a bar cake pan and oil it. Put 1/3 of meat on the bottom, put 4 boiled egs on it and put all the rest of meat on the top to cover eggs. When it’s ready, cover the tin with alufoil, put it into the oven for 45 minutes 200C. After 45 minutes get alufoil off, and put back to oven another 15 minutes.Its ready when it get golden brown colour. Third step: Meanwhile peel potatoes off. Chop it into cubes and boil it in salty water till it soft. When ready, mash potatoes into a bowl add butter first, mix it, let it melt, then add sour cream, mix it well. Now our meal is ready to serve.

Népszerű bejegyzések