Sárgarépa főzelék sült debrecenivel / Carrots sauce with Debreceni sausage



Sárgarépa főzelék sült debrecenivel / Carrots sauce with Debreceni sausage 

Kedves Látogatók! 

Ebédként és vacsoraként is jó választás lehet egy kis vitamindús sárgarépa főzelék. Jó étvágyat kívánok.
Dear Visitor, Good choice can be a vitamine full carrots sauce even for luch or a quick dinner.

A recept 4 főre / recipe for 4 persons : 

Hozzávalók / ingredients:

 6 db közepes sárgarépa / 6 medium carrotts 1 kávéskanál só / 1 coffeespoon salt 3 evőkanál liszt / 3 tablespoons plain flour 2 evőkanál vaj/ 2 tablespoons butter 3 dl tej / 300 ml milk 2 evőkanál cukor / 2 tablespoons sugar 4 darab debreceni kolbász / 4 debrecen fried sausage

Elkészítés/ method: 

A megtisztított répákat reszelőn lereszeljük. Majd tálba tesszük a vajat, megolvasztjuk, majt rátesszük a reszelt répát. Vizet adunk hozzá, amennyi éppen ellepi és sóval ízesítem. Majd főzőm addig, amíg megfő a répa. Ekkor keverés közben meghintem a liszttel és felöntöm a tejjel Ezt is jól kikeverem és lassan folyamatos keverés közben felforralom. Közben 2 evőkanál cukorral ízesítem és kész. A debrecenit beírdalom és forró olajban megsütöm.

Peel off carrots and grate them. Get a big pot, melt butter and add grated carrots into it. Add water to hardly cover it and put salt into the water. Boil it approx 15 minutes till it’s soft. Sprnkle it with flour while continious whisking and add milk too. Boil it once more time, sweeten it and it’s ready. Tálalás / Serving: Melegen, sült debrecenivel tálalom / Serve it freshly with fryed sausage..

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések