Kaktusz Juice koktél / Cactus Juice coctail

Kaktusz Juice koktél / Cactus Juice cocktail 


Kedves Látogatók!

Megosztom veletek az egyik kedvenc koktélomat. Ami egyszerű, nagyon finom és villám gyorsan elkészül. Én így szoktam csinálni.

 Dear Visitors, 

I share one of my favourite coctail recipe. It’s soo easy to make it and you drink in a minute
 A recept 2 adagra / recipe for 2 pax

Hozzávalók / Ingredients :

 2 üveg kaktusz juice / 400 ml cactus juice 0,4 dl pezsgő / 40 ml dry champagne 2 dl vodka / 200 ml vodka 1 db lime leve / 1 lime juice 10-15 szem jég / 10-15 ice cubes Dekoráció / decoration: 1 darab lime gerezd / 1 wedge lime 1 db szívószál / 1 straw

Elkészítés/ method: 

Ezt a koktélt egy kisebb vödörben kell elkészíteni. Én egy pezsgős vödröt szoktam használni, de bármilyen lehet amibe, belefér a receptben említett adaghányad. Először a vödörbe rakom a jeget majd ráöntöm a hozzávalókat és keverő kanállal összekeverem és kész.

I usually use a champagne bucket for mixing this amount. Put ice into it and pour all ingredients on it. Mix it well with a spoon. Its ready to serve.

Megjegyzés / some additional info:

 Díszíteni lime gerezddel szoktam.

Ehhez a koktélhoz shakert nem használok a pezsgő miatt. Ezért keverem. I ususally decorate it with lime wedge. I do not use shaker for this coctal, because of champagne.

 A krusztázás a következőt jelenti / what crustation is:

 A poharak és kelyhek peremének díszítése. A poharak száját citrus - félékkel benedvesítik és sóba vagy cukorba mártják. Általában az édes koktélokhoz a poharat cukorba szokták mártani.

 Crustation means decoration the edge of coctail glasses. Smear lemon, lime or arange juice on the edge of the glass and dip itinto sugar and salt. We usually use suger with sweet coctails.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések