Spárga krémleves / Asparagus cream soup

Spárga krémleves / Asparagus cream soup 

 Kedves Látogatók!

 Megosztom veletek az egyik kedvenc leves receptemet ami egyszerű, nagyon finom és villám gyorsan elfogy.

Dear Visitors,

 I share my favourite soup recipe. It’s very easy, extremly delicious and you run out of it very quickly

A recept 4 adagra / recipe for 4 pax: 

Hozzávalók/ Ingredients: 

1 csokor zöld spárga / favour asparagus 1 db nagy krumpli / 1 big potato 2 evőkanál vaj / 2 tablespoon butter 1,5 liter víz / 1.5 litre water 2 dl főzőtejszín / 200 ml cream 1 erőleves kocka / 1 stock cube Só, bors, ízlés szerint / salt, pepper, on taste Reszelt sajt / grated cheese 4 szelet toast kenyér / 4 piece of toast bread

 Elkészítés/ method: 

Egy leveses lábasba beleteszek 1 evőkanál vajat, amit megolvasztok. Majd beleteszem a fás résztől eltávolított és apróra felvágott spárgát a meghámozott, majd felkockázott burgonyát. Ezután megpárolom és fűszerezem sóval és borssal ízlés szerint. Majd hozzá adom a vizet, a leveskockát és a fűszereket . Majd ha felforrt, és a zöldségek megpuhultak, akkor hozzáadom a tejszint és a maradék 1 evőkanál vajat. Ezután utóízesítek, ha szükséges és botmixerrel egyneműsitem. Még egyszer felforralom és kész. Apró kockákra vágott toast kenyérrel és reszelt sajttal tálalom.

Jó étvágyat kívánok.

Put 1 tablespoon butter into a pot and melt it. Add sliced leeks and peeled and chopped potato into it and stir it well. Season it with salt and pepper on taste. Add water, stock cube and marjoram. Let it boil till all ingtredients become soft. Add cream and one more tablespoon of butter to it. Mix it with an electric mixer well. Boil it once more time, and its ready. Serve it with grated cheese and toast bread.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések