Ratatouille

Ratatouille

 Kedves Látogatók! 

Megosztom veletek az egyik kedvenc zöldséges receptemet, ami egyszerű, nagyon finom és laktató.

Dear Visitors,

 I share my favourite vegetable based dish recipe. It’s very easy, extremly delicious and very stodge. Hozzávalók 4 személyre/ ingredients for 4 persons

 A recept/ recipe: 

25 dkg padlizsán / 250 gramme aubergine 25 dkg cukkini / 250 gramme zukkini 25 dkg paradicsom / 250 gramme tomatos 25 dkg fehér paprika / 250 gramme white peppers 4 nagy fej vörös hagyma / 4 big onion Só, bors, fűszerpaprika és egyéb fűszerek ízlés szerint ( chili, erős pista)/ salt, pepper, grounded red paprika and other spices to taste (chilli or hot paprika cream) 4 evőkanál sertés zsír / 4 tablespoons grease petrezselyemzöld /parsely leaves

Elkészítés / method: 

 Ragu /ragout:

 A paradicsomot, cukkinit, a padlizsánt és a paprikát megmossuk. A paprikát kicsumázzuk, ereit és magjait eltávolítjuk. Majd karikára vágjuk. A paradicsomot karikára vágjuk. A hagymát meghámozás után apróra vágjuk. Ezután kezdjük elkészíteni a következők szerint. A zsírt felmelegítjük, beletesszük a hagymát és megdinszteljük. Ezután rátesszük a szeletelésből megmaradt paprikát, cukkinit, padlizsánt és pár perc múlva a paradicsomot is. Majd fűszerezem sóval, borssal, fűszerpaprikával. 25-30 percig lassú tűzön főzzük. Lehet csak magában vagy köretként karikára vágott sültburgonyával tálalni. Én csak magában tálaltam petrezselyemzölddel.
 Wash vegetables. Cut peppers into slices – use only nice parts, not vine and seeds. Slice tomato, too. Chop onion small cubes. Meanwhile heat grease in a big frying pan, add onion cubes and fry them 2-3 minutes, add paprika slices, aubergine and zukkini leftovers and after 5 minutes tomatos leftover, too. Season it with salt, pepper, grounded red paprika, paprika cream. Cook it for approx 30 minutes on low heat. You can serve it just a one-course dish without garnish or you can add some french fries with it. Use parsely leaves for decoration. (see pic)

Tálalás: 

 A paradicsomot, cukkinit, padlizsánt és hagymát megmossuk, majd karikára vágjuk és roston megsütjük úgy, hogy ne essen össze. Majd rétegezem egy fogpiszkálóra a zöldség karikákat. Ezután előveszek tányérokat és tálalok a következők szerint. A tányérra először ragut teszek, majd a felszúrt zöldségeket a képen látható módon.
 Jó étvágyat.

 Clean vegetables (tomato, aubergine, zukkini and onion) and slice them. Grill them nicly and lay them on a toothpick. Serve it like on the pic.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések