Rizskók / Rice souffle with jam
Rizskók / Rice souffle with jam
Kedves Látogatók!
Megosztom veletek az egyik kedvenc receptemet, ami nagy adagban készül és nagyon tartalmas egytál étel.
Dear Visitors, I share my favourite srecipe. It’s made in big portion and very full one-course dish.
A recept 6 adagra / recipe for 6 pax:
Hozzávalók/ Ingredients:
1 liter tej / 1 litre milk 1,5 dl víz / 150 ml water 4.5 dl rizs / 450 ml rice 2 evőkanál kristálycukor / 2 tablespoons sugar 1 csomag vaníliás cukor / 1 sachet vanilin sugar 40 dkg rizs 1 csipet só / 1 pinch of salt 2 ek zsemlemorzsa/ 2 tablespoons breadcrumbs 3 db tojás / 3 eggs 2 csomag vaníliás cukor / 2 sachet vanilin sugar 1 db citrom héja / 1 lemon grated peel
Elkészítés/ method:
A rizst a 0,5 l vízbe feltesszük főzni és addig kell amíg az összes vizet felveszi. Ekkor hozzáadjuk a hideg tejet amit szintén felforralunk. Fedő alatt lassú tűzön készre főzzük. Ahogy elkészült kicsit állni hagyjuk. Közben a vajat, a tojássárgáját és a cukrot habosra keverjük. A tojás fehérjét habbá verjük. A keveréket és a habot vigyázva a rizshez keverjük. Majd kivajazott és zsemlemorzsával megszórt tepsibe tesszük, és 180 fokon sütjük. Akkor jó, ha a teteje megpirul.
Put all ingredients into a pot and cook it under continious stiring. When its soft, cover it and let it for 5 minutes. After this time put that into a bowl and let it cool down. Add vanilin sugar, lemon peel, egg yolks (whipped) into the rice mixture. Mix it well. Whip egg whites with pinch of sugar hard and add it too gently. Pour mixture into a medium sized tin and bake it at 180C till it gets golden shade. Serve it in any shape, I usually cut square. Sprinkle it with powdered sugar and sour fruit jam.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése