Pizza


Pizza 

 Kedves Látogatók!

 Megosztom veletek az egyik kedvenc pizza receptemet, ami egyszerű, nagyon finom és laktató
. Dear Visitors, I share my favourite pizza recipe. It’s very easy, extremly delicious and very stodge. 

A recept 4 adagra / recipe for 4 pax 


Hozzávalók / Ingredients:
a tésztához / pastry: 20 dkg liszt / 200 gramme plain flour 2 dl víz / 200 ml water 1 mokkás kanál só / 1 moccaspoon salt 1 nagyobb gerezd fokhagyma / 1 big clove garlic 3 gramm gyors élesztő / 3 gramme dried yiest 3 evőkanál extra szűz oliva olaj / 3 tablespoons extra virgin olive olive Só,bors vagy pizza fűszer ízlés szerint / salt, pepper or pizza seasoning on taste 1 darab sütőpapír / 1 slice baking sheet Paradicsom szósz vagy kehcup / tomato sauce or ketchup Feltét / topping: 15 dkg szalámi / 150 gramme salami 15 dkg reszelt trappista vagy pizza sajt / 150 gramme grated cheese


Elkészítés / method:

 A 8 dkg lisztet, élesztőt és 1 evőkanál olajat beleteszem egy mélyebb edénybe és hozzáadom végül a vizet. Majd adok még hozzá lisztet, amennyit felvesz. Akkor kész, ha jól gyúrható. Majd 20 percig meleg helyen száraz konyharuhával letakarva pihentetem. 20 perc után lisztes gyúródeszkára teszem, kicsit újra összedolgozom egy kevés liszttel, amennyit felvesz, és kis 6-8 cm átmérőjű korongokra nyújtom / pogácsa szaggató /. Majd sütőpapíros sütőlapra ráteszem a tésztát. Majd megkenem fokhagymás olajjal, és ezután ráteszem a paradicsom szószt. A paradicsom szószra teszem a szalámit és a sonkát vegyesen. Majd megszórom a reszelt sajttal. Sütőben 180-200 fokon 10 percig sütöm. Akkor kész mikor a sajt arany barnára sült. Arra kell vigyázni, hogy a vastagabb tésztát tovább kell sütni és a sajt ne égjen meg.

 Jó étvágyat kívánok.

 Get a big bowl, put 80 gramme plain flour, yiest, oil and salt into it and add water. Start to knead it and add as much flour as you get a well kneadable consistance. Leave it in the bowl for 20 minutes covered on warm place. After it put it on a moulding board and roll it thin. Cut 6-8 cm rounds. Put pastry on a baking paper covered baking sheet. Spread it with garlic olive oil and tomato sauce. Put salami or ham slices on the top and finally grated cheese. Heat oven for 180 C and bake it for 10 minutes. Its ready when melted cheese is getting golden shade.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések