New Yorker koktél / New Yorker Cocktail

New Yorker koktél / New Yorker Cocktail 

Kedves Látogatók!

 Megosztom veletek az egyik kedvenc koktélomat. Ami egyszerű, nagyon finom és villám gyorsan elkészül.
Dear Visitors, I share one of my favourite coctail recipe. It’s soo easy to make it and you drink in a minute

A recept 1 adagra / recipe for 1 pax 

Hozzávalók / Ingredients :

 4,5 cl kevert whisky / 45ml mixed whisky 1/4 bk grenadine / greadine syrup 1,5 cl limelé / 15 ml lime juice 1 bk cukor / 1 sugar citromhéj és narancshéj / lemon and orange peel Jégkocka / ice cube 

Dekoráció / decoration: 

 1 citrom karika / 1 slice of lemon

 Elkészítés/ method: 


Fogunk egy jéggel félig teli shakert és beleöntjük a whiskyt, a grenadint és a limelevet. Majd hozzáadjuk a cukrot. Az egészet alaposan összerázzuk és szűrve egy Y pohárba töltjük. A citrom és narancs héját ráreszeljük a pohár italra és kész.

 Get a shaker, fill it half with ice. Add whisky, granadine syrup, sugar and lime juice into it, Shake it well, than drain it. Fill into an Y glass. You can put orange and lemon peels on the top.

Megjegyzés / some additional info: 

 Díszíteni citrom karikával szoktam. A poharat lehet cukorral krusztázni. A képen most nélküle készítettem. I usually decorate it with lemon slice. You can crustate the edge of the glass with sugar. I’ve made it without it now.

 A krusztázás a következőt jelenti / what crustation is: 

 A poharak és kelyhek peremének díszítése. A poharak száját citrus - félékkel benedvesítik és sóba vagy cukorba mártják. Általában az édes koktélokhoz a poharat cukorba szokták mártani.
 Crustation means decoration the edge of coctail glasses. Smear lemon, lime or orange juice on the edge of the glass and dip it into sugar and salt. We usually use sugar with sweet coctails.

Egészségetekre.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések