Szicíliai krémes / Sicilian creamy cake




Szicíliai krémes / Sicilian creamy cake 

Kedves Látogatók! 

Megosztom veletek az egyik kedvenc olasz édesség receptemet, ami egyszerű, nagyon finom és villám gyorsan elfogy.

Dear Visitors,

I share my favourite italian sweet recipe. It’s very easy, extremly delicious and you run out of it very quickly.

A recept 8 adagra / recipe for 8 pax
Hozzávalók/ Ingredients: 

8 darab tojás / 8 eggs
35 dkg porcukor / 350 gramme powdered sugar
3 csomag vaníliás cukor / 3 sachet vanilin sugar
30 dkg margarin / 300 gramme margarine
1 liter tej / 1 litre milk
12 evőkanál liszt / 12 tablespoons of plain flour

Elkészítés/ method: 

A tojás sárgáját a porcukorral habosra keverem. Hozzáadom a megolvasztott margarint, a vaníliás cukrot, a lisztet, a tejet és a tojás fehérjéből vert habot. Ezután ha megvan a folyékony állagú massza, akkor beleöntöm egy margarinnal kikent és lisztezett tepsibe. 170 fokon kb. 1,5 órát sütöm. 

Put egg yolks, powdered sugar and vanilin sugar into a bowl and mix it very well. Add melted margarine, flour, milk and mix it again. Whip egg whites and add sligtly into the mixture. Pour this mixture into a baking margarine and flour sprinkled tin. Put it into the oven for 1,5 hours at 170C. Let it cool after it and ready to eat.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések