Csongrádi sült kárász / Fryed crucian






Csongrádi sült kárász / Fryed crucian 

Kedves Látogatók! 

Megosztom veletek az egyik híres Tisza-parti híres receptet, ami egyszerű, nagyon finom és villám gyorsan elfogy.

Dear Visitors, 

I share my favourite recipe from Tizsa river side . It’s very easy, extremly delicious and you run out of it very quickly.

A recept 2 adagra / recipe for 2 pax
Hozzávalók/ Ingredients: 

2 darab, 15-20 dkg kárász / 2 pieces,
150-200 gramme each crucian
5 dkg liszt / 50 gramme plain flour
1 evőkanál pirospaprika / 1 tablespoon red paprika
Só, bors, esetleg halfűszer keverék / salt, pepper, fish seasoning on taste.
2 dl olaj / 200 ml sunflower oil

A hal / fish : 

A halat megmosom, lecsepegtetem papír kendőn, és mind két oldalát beirdalom. Ezután egy tálba összekeverem a lisztet, a paprikát és a sót vagy a hal fűszerkeveréket. Ebbe a keverékbe beleforgatom a hal mindkét oldalát és forró olajban készre sütöm. 
Clean the fish, wipe it off with paper towel. Trace both sides of the fish. Add flour, salt, pepper and seasoning into a big bowl. Put the fish into it, and cover both sides of the fish welll with this mixture. Fry it in hot oil in 5 minutes. 

A köret / garnish: 

Köret sok minden lehet. Akár csak egy szelet friss kenyér vagy petrezselymes burgonya esetleg párolt zöldségek talán egy adag sült krumpli. Jó étvágyat! 

Garnish can be many things. You can serve it only with a slice of bread, or parsely potatoes, or stewed veggies or with french fries.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések