Paradicsomos Mozzarella / Italian Tomato Mozzarella






Paradicsomos Mozzarella / Italian Tomato Mozzarella 

Kedves Látogatók! 

Megosztom veletek az egyik kedvenc előételem receptjét, ami egyszerű, nagyon finom és villám gyorsan elfogy.

Dear Visitors, 

I share my favourite antipasti recipe. It’s very easy, extremly delicious and you run out of it very quickly.

A recept 2 adagra / recipe for 2 pax
Hozzávalók/ Ingredients

2 darab paradicsom / 2 medium tomatos
10 dkg mozzarella / 100 gramme mozzarella cheese
1 evőkanál zöld pesto / 1 tablespoon green pesto

A házi zöld pesto / home made green pesto : 

5 dkg finomra vágott bazsalikom, 1dl extra szűz olíva olaj, 5 evőkanál reszelt parmezán sajt, 2 gerezd zúzott fokhagyma, 1 evőkanál összetört fenyőmag, mokkáskanál só jól összekeverve. 

50 gramme finely chopped basil leaves, 100ml extra virgin olive oil, 5 tablespoons grated parmesan cheese, 2 cloves grated garlic, 1 tablespoon mashed pineseed, 1 moccaspoon salt, mix it well. 

Elkészítés/ method:

A paradicsomokat megmosom, és közepes karikára felvágom. A mozzarellát szintén közepes karikára felvágom. Ezután tálra helyezem, egymásra döntve, felváltva. Amikor ezzel megvagyok zöld pesto szósszal díszítem. 

Cut tomatoes and mozzarella cheese into medium slices. Put them on a plate alternately, decorate 
 green pesto. See on pic attached.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések