Leberkase nach bayerische Art / Bavarian Style Pork Meat Loaf






Leberkase nach bayerische Art / Bavarian Style Pork Meat Loaf 

Kedves Látogatók! 

Megosztom veletek egyik kedvenc bajor receptemet, ami egyszerű, nagyon ízletes és finom.

Dear Visitors, 

I share one of my favourite bavarian recipe. It’s very easy, sooo delicious.

A recept 2 adagra / recipe for 2 pax
A Leberkase – hez /Leberkase : 

400 gramm Leberkase / 400 gramme Leberkase
1 evőkanál zsír / 1 tablespoon grease
2 darab tojás / 2 eggs

A krumplipüréhez / mashed potatoes: 

60 dkg krumpli / 600 gramme potatoes
4 dkg vaj / 40 gramme butter
1 dl tej / 100 ml milk
1 dl tejföl / 100 ml sour cream
1 darab tojás / 1 egg
1 teáskanál só / 1 teaspoon salt

Elkészítés/ method:

Először elkészítem a krumplipürét a következők szerint. A krumplit megpucolom, majd apró kockákra vágom és megfőzöm sós vízben. Amikor megfőtt, leszűröm és egy mélyebb tálba teszem a krumplit. Összetöröm, és hozzá adom a vajat és a tojást, majd jól elkeverem. Ezután adom hozzá a tejet és a tejfölt, és megint jól elkeverem. Sóval ízesítem ízlés szerint. A következő lépésben a leberkase elkészítése következik. Én készen vásároltam, mert nem volt időm rá, hogy házilag elkészítsem. De ami késik, az nem múlik. Tehát kicsomagolom és egy kanál zsírt felteszek a serpenyőbe és felolvasztom. Amikor forró, akkor beleteszem a leberkase szeleteket és mind két oldalát 3-4 percig készre sütöm. Szuper gyors és finom vacsora. Ezután tálalom a képen látható módon. 
Mikor ettem, eszembe jutottak a régi Nürnbergben és Münchenben töltött dolgos - munkás idők. Jó étvágyat kívánok hozzá! 

First step: preparing mashed potatoe. Peel potatoes, cut it into cubes. Boil it approx 20 minutes. When its soft, mash potatoes, while hot, add one egg, and mix it well. Then add butter, salt, milk and soutr cream into it. Mix it well again and it is ready. Next step: preparing leberkase. If you have time, you can prepare it easily, but to spare your time, its also a good solution to buy it ready. You can get it in a 400 gramme packet, which is enough for 2 person. Heat grease in a frying pan and fry each sides of the leberkase for 2 minutes. Fry 2 eggs, too. Serve it like on attaced pic. Its a very quick and easy dinner idea. 
When I had, it reminded me for hard work days in Munich and Nürberg, Germany. Good memories.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések