Bögrés szilvás sütemény / Plum mug cake
Bögrés szilvás sütemény / Plum mug cake
Kedves Látogatók!
Megosztom veletek az egyik kedvenc bögrés sütemény receptemet, ami nagy adagban készül és nagyon finom étel.
Dear Visitors, I share one of my favourite mug cake recipe. Very easy to prepare, you make it in big portion.
A recept 4 adagra / recipe for 4 pax :
Hozzávalók / Ingredients:
/2,5 dl 1 bögre / 1 piece 250 ml mug 2 bögre gyümölcsjoghurt / 2 mugs fruit youghurt 1 bögre kristálycukor / 1 mug sugar 4 bögre liszt / 4 mugs flour 1 bögre olvasztott vaj / 1 mug melted butter 2 csomag sütőpor / 2 sachet baking powder, 2 egész tojás / 2 eggs 1 teás kanál só / 1 teaspoon salt 2 ek cukrozatlan kakaó / 2tablespoons cocoa powder 30 dkg magozott szílva / 300 gramme seedless plum
Elkészítés / Method:
Először a hozzávalókat csomómentesre keverem, elfelezem és a kilisztezett tepszibe teszem a massza felét. A másik feléhez adom a kakaóport majd összekeverem és hozzáadom a fehér tepsiben lévő masszához. A massza tetejére szórom a szilvát és 175-185 fokon a sütőbe kb 35 perc alatt megsütöm. Akkor kész, amikor a villára már nem ragad a tészta.
Get a big bowl, add all ingredients into it, except plums. Mix it well, get a smooth pastry. Half the pastry. Pour white half into the baking tin, add cocoa powder into the other half, mix it well again, pour this ont he top, then place plums ont he the top of it. Put it into the oven for 175-180 C for 35 minutes. You can check it with a fork – its ready when it won’t stick on it.
Megjegyzés/ additional info:
Lehet porcukorral és vagy tejszínhabbal, esetleg fahéj mártással tálalni. You can serve it with powdered sugar, whipped cream or cinnamon sauce.
Jó étvágyat.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése