WESTI -torta / Westi-formed strawberry-mascarpone cake



WESTI -torta / Westi-formed strawberry-mascarpone cake 


Kedves Látogatók!

Megosztom veletek egyik nagy sikerű torta receptemet, ami egy kis kreativitást igényel, de azért elkészíthető, s nagyon finom. Elkészítési ideje 2 óra.

 Dear Visitors, I share my favourite cake recipe. It needs some creativity but you can finish with it within a 2 hours and sooooo delicious.

 A recept 8 adagra / recipe for 8 pax

Hozzávalók/ Ingredients:

Az alaphoz / pastry: 


16 púpozott ek liszt / 16 rounded tablespoons plain flour 16 ek kristálycukor / 16 tablespoons sugar 8 tojás / 8 eggs 8 ek víz/ 8 tablespoons water 1 tasak sütőpor / 1 sachet baking powder 2 tasak vaníliás cukor / 2 sachet vanillin sugar 1 csipet só / 1 pinch salt A töltelékhez / filling: 50 dkg mascarpone / 500 gramme mascarpone 2 csomag vaníliás cukor / 2 sachets vanilin sugar 15 dkg kristálycukor / 150 gramme castor sugar 350ml tejszín / 350 ml whipping cream 40 dkg eper / 400 gramme strawberry 2 tasak zselatin expressz / 2 sachet gelatine express A bevonathoz / covering: 450 gramm fehér fondant / 450 gramme white fondant 150 gramm fehér dekorcukor/ 150 gramme white decoration sugar (dr Oetker) 3 dkg étcsokoládé/ 30 gramme dark chokolate

Elkészítés/ method:

Az alaphoz / pastry: 


 3 kisebb és egy nagyobb tálat veszünk elő. Az egyikbe a tojássárgáját, vizet, cukrot, sót és vaníliás cukrot tesszük, majd jól összekeverjük habosra. A másikba a tojásfehérjéket habbá verjük. A harmadik tálban jól elkeverjük a lisztet a sütőporral és átszitáljuk, hogy levegős legyen a liszt. A nagy tálba beleöntjük a tojás sárgás masszát, majd óvatosan beleforgatjuk a felvert tojáshabot, s végül a lisztet is hozzá keverjük. A masszát 2 sütőformába töltjük, melyet sütőpapírral már kibéleltünk. Az egyik egy kerek a másik egy gyümölcskenyér forma. A sütőben kb 20 perc alatt 180C -on készre sütjük.

 Get 3 small bowl and a bigger one. Put egg yolks, water, sugar, vanilin sugar and salt into it and mix it smooth. Put egg whites into another one and whip it hard. Sieve flour and baking powder into it and mix it well. First put egg yolks mixture into the big bowl, add hard egg whites and sit into it gently, finally add flour, and prepare a smooth mixture. Get 2 baking tin – one round form, and one loaf mold. Cover inside with baking paper and pour mixture into them. Put them into the oven for 180c for 20 minutes. Pastry is ready, let it cool down.


 A töltelékhez / filling:


 Az epret a tejszínnel összeturmixoljuk, majd hozzáadjuk a cukrot és a mascarponét, és zselatinport, s simára keverjük. Betesszük a hűtőbe 2 óra hosszára. Get a bowl, put strawberries and crream into it, mmix it smooth with blender. Add mascarpone and instant gelatine powder, mmix it well and leave it in the fridge for 2 hours.

 Összerakás/ final steps: 


Egy tálcára ráhelyezzük a szögletes süteményt, melyet 3 részre vágunk, s megtöltjük a krémmel. A külső részét is krémmel vonjuk be, hogy a fondant rá tudjon tapadni. A fondant jó vékonyra elnyújtjuk és egyenletesen ráhelyezzük a bevont süteményre. A fejrésznek a kerek sütiből vágunk ovális formát. ráhelyezzük a fejre és azt is bevonjuk fondanttal. A felületét bevonjuk a dekorcukor csíkokkal és olvasztott csokiból elkészítjük a szemet, orrot és dekorcukorral ráragasztjuk. Fondantból elkészítjük a lábakat és kész is a remekmű.

 Place loaf cake on a tray, slice it into 3 horizontally. Fill in with strawberry cream, and cover the whole loaf with this cream for fondant cover. Get the fondant and roll it very thin, and place i ton the top of the cream covered loaf. Get the other piece of cake, and form small rounds from it aas a part of head of the dog. plce it on the front side of the loaf and stick it on it with decoration sugar. Cover that one again with thin rolled fondant. Get the decoration sugar and draw lines on it as a fur. Get some melted chocolate, and for eyes and nose as on pic. Form small balls from fondat, press it, and stick it on the front as legs. Now, cake is ready.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések