Csirkemell roston bacon bundában hagymás rizzsel/ Roasted bacon coated chicken breast with fried onion and rice
Csirkemell roston bacon bundában hagymás rizzsel/ Roasted bacon coated chicken breast with fried onion and rice
Kedves Látogatók!
Megosztom veletek az egyik kedvenc receptemet, ami irtó gyorsan elkészül és a család odavan érte.
Dear Visitors, I share my favourite recipe. It’s ready within a 30 minutes and my familiy is a really fan of it.
A recept 4 adagra / recipe for 4 pax:
Hozzávalók/ Ingredients:
4 darab csirkemell / 4 chicken breast 8 szelet bacon szalonna / 8 slices bacon 25 dkg jázmin rizs / 250 gramme jasmine rice 20 dkg vöröshagyma / 200 gramme onion 0,5 dl oliva olaj / extra szűz – 50 ml olive oil extra virgin preferably 1 gerezd fokhagyma / 1 clove garlic só- bors ízlés szerint / salt, pepper on taste
Elkészítés/ method:
ól megtisztítjuk és meghámozzuk a hozzávalókat. A vöröshagymát felkockázzuk, a fokhagymát összezúzzuk fokhagymanyomóval. Először egy serpenyőben hevítsük fel az oliva olajat, majd adjuk hozzá a vöröshagymát, majd a hagymát üvegesre pirítom. A rizst feltesszük főni 500 ml vízben pici sóval s puhára főzzük. Egy tepsit kiolajazzuk és a csirkemell szeleteket elhelyezzük, majd bacon szeletekkel takarjuk be. A sütőben 25 percig sütjük fedő alatt, majd 5 percig anélkül, hogy szép pirosra süljön.
First step: clean and peel all ingredients. Chop onion into cubes. Smash garlic with garlic smasher. Get a frying pan, put olive oil into it and heat it. Add onion and stir it glassy. Meanwhile cook rice ready in 500ml boiling water and some salt. Get an oven tin, spread it with oil, place seasoned chicked breast slices into it and cover them with bacon slices. Put it into the oven for 20 minutes covered and 5 minnutes without cover at 250 C. Roast it crispy and ready for serving. Mix rice with glassy onion and side dish is ready, too.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése