Marharagu / Beef ragout


Marharagu / Beef ragout 

Kedves Látogatók!

Megosztom veletek az egyik kedvenc receptemet, amiit fogyókúrázóknak is ajánlok. Dear Visitors, I share my favourite recipe. It’s recomended for diet as well.

 A recept 3 adagra / recipe for 3 pax: 

Hozzávalók/ Ingredients: 

40 dkg darált marhahús / 400 gramme minced lean beef 18 dkg vöröshagyma / 180 gramme onion 4 evőkanál paradicsompüré/ 4 tablespoons tomoto puree 4 evőkanál oliva olaj / 4 tablespoons olive oil 2 gerezd fokhagyma / 2 cloves garlic só- bors ízlés szerint / salt, pepper on taste 15 dkg basmati rizs / 150 gramme basmati rice

Elkészítés/ method:

Először egy serpenyőben hevítsük fel az oliva olajat, majd adjuk hozzá a vöröshagymát. Amikor a hagymát üvegesre pirítom, hozzáadom a darált marhahúst és 5 percig pirítjuk. Ezután adom hozzá a paradicsompürét. Ízesítem ízlés szerint és hozzáadom a fokhagymát. Közben megfőzöm a rizst. Míg készül a ragu, adhatunk hozzá 3-4 evőkanál vizet és ebben tudom párolni a marhahúst. Mikor a hús megpuhult, a ragut hozzáadom a rizshez.

 Get a frying pan, put olive oil into it and heat it. Add onion and stir it glassy, add minced beef stir it for 5 minutes. Finally add tomato puree. Season it and add garlic, too. Meanwhile cook rice. ready. If needed add some water into it to steam the beef. When beef is soft, the ragout is ready, add rice and stir it well. Ready to serve.

 Tálalás / serving: 

 Lehet hozzá adni reszelt sajtot ízlés szerint. You can serve with grated cheese as topping.

Jó étvágyat.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések