Tejfölös Sárközi kalács/ Scone with sour cream a’la Sarköz
Tejfölös Sárközi kalács/ Scone with sour cream a’la Sarköz
Kedves Látogatók!
Megosztom veletek az egyik kedvenc receptemet, ami egyszerű és nagyon finom, s fél órán belül elkészíthető.
Dear Visitors, I share one of my favourite main course dish. It’s very easy and you can make it within 50 minutes. A recept 4 adagra / recipe for 4 persons :
Hozzávalók kalácshoz / ingredients: 0,5 kg liszt / szobahőmérsékletű/ 500 gramme plain flour 3 dkg élesztő / 30 gramme yiest 3dl tej / 300 ml milk 1 evőkanál cukor / 1 tablespoon sugar késhegynyi só / pinch of salt 5 dkg margarin / 50 gramme margarine Hozzávalók a szószhoz / ingredients: 10 dkg zsír / 100 grease 15 dkg tejföl / 150 gramme sour cream só, bors ízlés szerint / salt, pepper on taste
Elkészítés kalács / method scone:
A hozzávalókat bedagasztom. Akkor lesz jó, ha kicsit keményebb a tészta, majd dió nagyságú tészta darabokat vékony csíkokra sodrom. Majd összefogom a két végét, hogy kerek legyen. Majd 180 fokos sütőben megsütöm. körülbelül 45-55 perc, de sütőkészülék válogatja. Érdemes sűrűbben ránézni. Akkor jó, ha aranybarna lesz a külseje és belül szép kalácsos.
Get all pastry ingredients and knead it well. Its good when its a bit hard. Then form walnut sized balls, roll it, and form circles. Pt these circles on a baking sheet and put it into the oven for 45-55 minutes at 180 C. Its ready when it gets golden shade.
Elkészítés szósz / method sauce:
Felmelegítem a zsírt és hozzáadom a tejfölt, a sót és a borsot. Get a put, heat grease then add sour cream and seasoning.
Tanácsok /advices:
Én a szószt mindig melegen / nem forrón / tálalom. És fekete borsszemekkel tálalom. I serve sauce usually warm, but not hot, and decoreate it with whole peppers
Jó étvágyat kívánok.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése