Tejfölös Sárközi kalács/ Scone with sour cream a’la Sarköz

Tejfölös Sárközi kalács/ Scone with sour cream a’la Sarköz

 Kedves Látogatók!


 Megosztom veletek az egyik kedvenc receptemet, ami egyszerű és nagyon finom, s fél órán belül elkészíthető.

 Dear Visitors, I share one of my favourite main course dish. It’s very easy and you can make it within 50 minutes. A recept 4 adagra / recipe for 4 persons :

 Hozzávalók kalácshoz / ingredients: 0,5 kg liszt / szobahőmérsékletű/ 500 gramme plain flour 3 dkg élesztő / 30 gramme yiest 3dl tej / 300 ml milk 1 evőkanál cukor / 1 tablespoon sugar késhegynyi só / pinch of salt 5 dkg margarin / 50 gramme margarine Hozzávalók a szószhoz / ingredients: 10 dkg zsír / 100 grease 15 dkg tejföl / 150 gramme sour cream só, bors ízlés szerint / salt, pepper on taste

Elkészítés kalács / method scone:


 A hozzávalókat bedagasztom. Akkor lesz jó, ha kicsit keményebb a tészta, majd dió nagyságú tészta darabokat vékony csíkokra sodrom. Majd összefogom a két végét, hogy kerek legyen. Majd 180 fokos sütőben megsütöm. körülbelül 45-55 perc, de sütőkészülék válogatja. Érdemes sűrűbben ránézni. Akkor jó, ha aranybarna lesz a külseje és belül szép kalácsos.

 Get all pastry ingredients and knead it well. Its good when its a bit hard. Then form walnut sized balls, roll it, and form circles. Pt these circles on a baking sheet and put it into the oven for 45-55 minutes at 180 C. Its ready when it gets golden shade.

 Elkészítés szósz / method sauce: 


 Felmelegítem a zsírt és hozzáadom a tejfölt, a sót és a borsot. Get a put, heat grease then add sour cream and seasoning.

 Tanácsok /advices:


 Én a szószt mindig melegen / nem forrón / tálalom. És fekete borsszemekkel tálalom. I serve sauce usually warm, but not hot, and decoreate it with whole peppers

 Jó étvágyat kívánok.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések