Rakott burgonya / Layered potatos
Rakott burgonya / Layered potatos
Kedves Látogatók!
Megosztom veletek az egyik kedvenc ételemet, ami egyszerű, nagyon finom és laktató.
Dear Visitors, I share my favourite one-course dish recipe. It’s very easy, extremly delicious and very stodge. A recept 4 adagra / recipe for 4 pax
Hozzávalók/ Ingredients:
6 darab burgonya / 6 big potatos 5 darab főtt tojás / 5 boiled eggs 35 dkg kolbász / 350 gramme smoked sausage só, fűszerpaprika ízlés szerint / salt, red paprika on taste 8 dl tejföl / 800 gramme sour cream 4 evőkanál zsír / 4 tablespoons grease
Elkészítés/ method:
A burgonyát és tojásokat megfőzzük, majd megpucoljuk és felkarikázzuk. A tepsi alját kikenjük a zsírral, majd rétegezve beletesszük a burgonyát, a tojást, a felkarikázott és megtisztított kolbászt és a tejfölt. Majd ezt ismételjük addig, amíg el nem fogy. A lényeg, hogy a legtetejére még teszek tejfölt. Körülbelül 180-200 fokos sütőben sütjük 45-50 percet. Arra kell figyelni , hogy a tejföl ne égjen meg. Jó étvágyat kívánok.
Boil eggs, and potatos in jacket. Peel them and slice thin. Get a baking tin, cover it with grease, then lay potats, eggs sausage into it, on each lays put plentiful sour cream. Put it into the oven for 45-50 minutes at 180-200C. Be careful not to burn sour cream on the top.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése