Félhold lekváros sütemény


Félhold lekváros sütemény / Jelly filled cake


 Kedves Látogatók!

 Megosztom veletek az egyik kedvenc sütemény receptemet, ami egyszerű, gyors és nagyon finom. Dear Visitors, I share one of my favourite cake recipe. Its very easyand sooo delicious.

 A recept 6 adagra / recipe for 6 pax:

Hozzávalók/ Ingredients:


 40 dkg sima liszt/ 400 gramme plain flour 1 csipet só / 1 pinch of salt fél csomag sütőpor / half sachet of baking powder 1 db ráma margarin / 250 gramme margarine 10 dkg porcukor / 100 gramme powdered sugar 1 dcl tej / 100 ml milk

 Elkészítés/ method:


 A hozzávalókat összegyúrom. Majd hideg helyen pihentetem(hűtő) 20-percig. Ezután ki kell nyújtani vékonyra és nagy pogácsa szaggatóval kiszaggatni. Közepére lekvárt tenni és félbe hajtani. Körbe lenyomkodni így nem jön ki a töltelék. Én gesztenye masszával is szoktam tölteni. A sütési idő kb 15-20 perc.


 Get all ingredients into a big bowl, mix it well and knead it. Let it cool down in the fridge for 20 minutes. Then roll the pastry thin and with round cutter mould. Place ja min the middle of each shaped pastry, fold it half, and stick it around to keep filing inside. Chesnut cream also can be used as filling. Tálalás / serving: Még melegen vaníliás porcukorba megforgatom. I cover them with powdered sugar immediately coming from the oven.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések