Húsos Spagetti/ Spagetti with meat


Húsos Spagetti/ Spagetti with meat 


 Kedves Látogatók! Megosztom veletek Nagymamám receptje alapján készített, gyermekkorom kedvenc tésztáját, ami egyszerű, nagyon finom és villám gyorsan elfogy.

 Dear Visitors, I share one of my favourite pasta recipe from my childhood. Its very easy, soo delicious and you run out of it very quickly.

Recept 4 adagra Recept 4 adagra :

 Hozzávalók/ Ingredients : 25 dkg szeletelt sonka / 250 gramme sliced ham, 50 dkg darált sertés vagy marha hús,1 fej vörös hagyma / 1 onion fél dl olivaolaj / 50 ml olive oil 15 dkg csiperkegomba / 150 gramme champion mushrooms 4 dl főzőtejszín / 400 ml cream, só,bors ízlés szerint / salt, pepper on taste 1 nagy csokor petrezselyem / 1 bunch parsely leaves 80 dkg spagetti tészta / 80 gramme spaghetti pasta 10-15 dkg parmezán sajt / 100-150 gramme parmesan cheese

 Elkészítés/ method: 

 A darált húst megpirítom, a sonkát csíkokra vágom, a hagymát apró kockára vágom, és forró olajon megfuttatom. Hozzá adom a sonkacsíkokat, a kockára szeletelt gombát. Összepirítom és felöntöm a sűrű főzőtejszínnel . Sóval, borssal és aprított petrezselyemmel ízesítem és közepes tűzön 3-5 perc alatt összefőzöm. Közben rakok fel sós és kevés zsiradékos vizet forrni. Ahogy felforr, beleteszem a spagettit és készre főzőm. Végül hozzáadom a leszűrt tésztát a raguhoz és összeforralom és azonnal tálalom. A tetejét megszórom parmezán sajttal.

 First step: cut ham into small slices, chop onion into small cubes. Put onion cubes into a frying with hot oil and sir it for a minute. Add ham, sliced mushrooms and stir it for another couple of minutes. Cream into it, season it with salt, pepper and chopped parsely leaves and lei it boil about 3-5 minutes. Meanwhile get a pot, put water, salt and some drop of oil into it and let it boil. Put pasta into it and cook it ready. Drain it and add itt o the ragout. Stir it again and ready for serving. Sprinkle the top with grate parmesan cheese.

 Jó étvágyat hozzá.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések