Tarhonya leves / Egg barley soup


Tarhonya leves / Egg barley soup


 Kedves Látogatók!

Megosztom veletek az egyik kedvenc leves receptemet, ami nagyon tartalmas étel. Dear Visitors, I share my favourite soup recipe. It’s can be even a one course dish.

 A recept 6 adagra / recipe for 6 pax:

 Hozzávalók/ Ingredients:


 60 dkg burgonya / 600 gramme potatoes 20 dkg tarhonya / 200 gramme egg barley 1 fej vöröshagyma / 1 big onion pirospaprika, só, bors, ízlés szerint / salt, pepper and red paprika on taste 2 evőkanál olaj / 2 tablespoons oil 1,5-2 liter víz / 1,5-2 litres water 15 dkg füstölt kolbász / 150 gramme smoked sausage


Elkészítés/ method: 


Egy nagyobb lábasba felhevítem az olajat. Jól megtisztítjuk a hozzávalókat. A burgonyát felkockázom, a kolbászt felkarikázom, a vöröshagymát pedig apróra vágom. Mikor az olaj felhevült beleteszem a tarhonyát és megpirítom zsemleszínűre. Ezután a kolbászt megpirítom, a hagymát üvegesre párolom, majd megszórom a fűszerekkel. Majd hozzáadjuk a tarhonyát és a krumplit és felengedem vízzel. Majd készre főzöm.

 Jó étvágyat kívánok.

 Get a big pot, pour oil into it and heat it. Put egg barley into it and stir it till it gets a golden shade. Clean all ingredients. Chop onion, cut potatoes into cubes, slice sausage. Get another pot, put sausage into it and fry it for a minute, add onion, and stir it till it will glassy. Season it, then add egg barley, potato and pour water into it and cook it ready.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések