Rizsfelfújt / Rice souffle with fruits



Rizsfelfújt / Rice souffle with fruits 

Kedves Látogatók! 

Megosztom veletek egy nagy kedvencemnek a receptjét, ami egyszerű, nagyon finom és villám gyorsan elfogy.

Dear Visitors, 

I share one of my favourite recipe. It’s very easy, sooo delicious and you run out of it very quickly.

A recept 4 adagra / recipe for 4 pax
Hozzávalók / Ingredients : 

1 liter tej / 1 litre milk
1,5 dl víz / 150 ml water
4.5 dl rizs / 450 ml rice
2 evőkanál kristálycukor / 2 tablespoons sugar
1 csomag vaníliás cukor / 1 sachet vanilin sugar

Elkészítés 1./ method 1.: 

Ezeket az anyagokat a tejes vízben állandó keverés közben megfőzöm. Amikor megfőtt, kb 5 percig fedővel letakarom, és állni hagyom. Az idő lejárta után tálba teszem és hagyom teljesen kihűlni.

Put all ingredients into a pot and cook it under continious stiring. When its soft, cover it and let it for 5 minutes. After this time put that into a bowl and let it cool down.

Egyéb hozzávalók / other ingredients : 

3 db tojás / 3 eggs
2 csomag vaníliás cukor / 2 sachet vanilin sugar
1 db citrom héja / 1 lemon grated peel
2-3 db banán / 2-3 bananas

Elkészítés 2./ method 2.: 

A kihűlt rizsbe beleteszem a vanília cukrot, a citromhéjat, a tojások sárgáját villával kikeverem és a rizsbe teszem. Jól összekeverem. A fehérjét csipetnyi cukorral kemény habbá verem és végezetül azt is lazán (hogy ne törjön a hab) belekeverem a rizsbe. Közepes nagyságú tepsibe beleöntöm és 180 C-szép világos barnára megsütöm. Ajánlatos a tűpróbával megnézni. Tálalni kockára vágva vagy formázva szoktam. Megszórom porcukorral és málnaszörppel kínálom. Jó étvágyat hozzá!

 Add vanilin sugar, lemon peel, egg yolks (whipped) into the rice mixture. Mix it well. Whip egg whites with pinch of sugar hard and add it too gently. Pour mixture into a medium sized tin and bake it at 180C till it gets golden shade. Serve it in any shape, I usually cut square. Sprinkle it with powdeered sugar and raspberry syrup.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések