Csongrádi lebbencs tészta / traditional hungarian lebbencs pastaCsongrádi lebbencs tészta / traditional hungarian lebbencs pasta 

Kedves Látogatók! 

Megosztom veletek az egyik egytálétel receptemet, ami egyszerű, nagyon finom és laktató.

Dear Visitors, 

I share my favourite one-course dish recipe. It’s very easy, extremly delicious and very stodge.

A recept 4 adagra / recipe for 4 pax
Hozzávalók/ Ingredients:

15 dkg húsos szalonna / 150 gramme bacon cubes
20 dkg kolbász / 200 gramme smoked sausage
1 nagy fej vöröshagyma / 1 big onion
30 dkg lebbencs tészta / 300 gramme big square shaped lebbencs pasta
2 evőkanál zsír / 2 tablespoons grease
0,5 kg burgonya / 500 gramme potato
Só, bors, paprika és erős paprika ízlés szerint / salt, pepper, red paprika and hot paprika on taste

Elkészítés/ method: 

A szalonnát apró kockára vágom és megpirítom egy mélyebb edényben. Mikor elkészült, kiveszem az edényből, és a zsírra ráteszem a hagymát, egy picit megdinsztelem majd ezt is kiveszem. Ezután a maradék zsiradékba beleteszem a lebbencstésztát és megpirítom. Ha a zsiradék nem elég, akkor pótolni kell. Mielőtt a tészta jól átpirulna, hozzáteszem a hagymát és tovább pirítom. Mikor aranybarna, és a tészta hólyagos lett, ekkor lehúzom a tűzről és fűszerezem sóval, borssal, paprikával ízlés szerint. Majd visszateszem a tűzre és beleteszem a megpucolt és kockára vágott burgonyát. Ezután felengedem vízzel. Minimum annyi víz kell, hogy ellepje. Majd készre főzöm.

Put bacon cubes into a frying pan and fry them. When its ready, take it out from the pan. Then put chopped onion into the melted grease and stir it well. Take out onion, and put dry pasta into the pan and brown it, while its getting to be bubbly. If grease is not enough add some more as needed. At that time add fried onion and bacon. Season it with salt, pepper, red paprika and some hot paprika. Add potatoe cubes too. Add that much water to cover all ingredients. Boil it till soft.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések