Hirdetés

Jávai jeges kávé /Javanese iced coffeeJávai jeges kávé /Javanese iced coffee

Kedves Látogatók!
Megosztom veletek az egyik kedvenc kávékülönlegességemet. Kettő az egyben, ami egyszerű, nagyon finom és villám gyorsan elfogy.
Dear Visitors,
I share one of my favourite coffee speciality recipe. It’s a 2 in 1 coffee, so easy to make it, delicious and you run out of it very quicklyJ
A recept 1 adagra / recipe for 1 pax
Hozzávalók / Ingredients :
3-4 darab jégkocka (pohártól függ) / 3-4 pieces of ice cubes (depends on size of glass)
 1 eszpresszó kávé / 1 espresso coffee
2 evőkanál barna cukor / 2 tablespoons brown cane sugar
1 dl víz / 100 ml water
1 dl narancslé lehet 100% / 100 ml orange juice – fruit content 100%
1 darab narancs / 1 orange
Elkészítés/ method:
Egy kis lábasba feloldjuk a vizet és a cukrot. Tehát cukorszirupot készítünk, majd lehűtöm. Ha ez megvan, akkor beleöntöm a cukorszirupot egy long drink-es pohárba. Majd egy leveses kanál hátoldalán keresztül, csurgatva felöntjük a forró kávéval. Ugyan így teszek a narancslével is.  Így szép rétegeket kapunk. Szétválik a kávé és a narancslé. Egy karika narancsszelettel díszítem.


Pour water and sugar into a pot and boil it, you wiil get a sugar syrup. Let it cool down. Pour this syrup into a long drink glass.Then  get a tablespoon and pour the espresso slowly into the syrup on the backside of the tablespoon. Next step, pour orange juice on the top the same way. This way your coffee speciality will be a layered one. Decorate with a slice of orange.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések