Rózsi Szelet / Rózsi slice
Rózsi Szelet / Rózsi slice
Kedves Látogatók! Megosztom veletek egyik kedvenc sütemény receptemet, ami egyszerű, nagyon finom és kiadós.
Dear Visitors, I share one of my favourite cake recipe. It’s easy to make, and you can bake it in big portions.
A recept 6 adagra / recipe for 6 pax
Hozzávalók a tésztához/ Ingredients to pastry :
45 dkg liszt / 450 gramme plain flour 16 dkg margarin / 160 gramme margarine 16 dkg porcukor / 160 gramme powdered sugar 1 tasak sütőpor / 1 sachet baking powder 2 evőkanál kakaópor / 2 tablespoons of cocoa 3 db tojás sárgája / 3 egg yolks 1 kanál tejfől / 1 tablespoon sour cream
Hozzávalók a krémhez/ Ingredients to cream :
1 csomag vaníliás puding por / 1 sachet vanilin pudding powder 2,5 dl tej / 250 ml milk 20 dkg porcukor / 150 gramme powdered sugar 20 dkg margarin / 200 gramme margarine 6 ek sárgabarack lekvár / 6 tablespoons apricot jam Mázhoz / topping: 3 db tojás fehérje / 3 egg whites 20 dkg porcukor / 200 gramme powdered sugar
Díszítéshez / decoration:
5 dkg dekor cukor / 50 gramme decoration sugar
Elkészítés/ method: Tészta / pastry:
A tészta hozzávalóit a kakaópor kivételével összegyúrom, majd három részre veszem. Az egyikbe egy kanál tejföllel belekeverem a kakaóport. A csokis és a két sárga lapot közepes méretű tepsibe 180-190 fokos sütőbe megsütöm.
Get a big bowl, add all ingredients into it, except cocoa powder. Mix it well. Divide it into 3 portion. You will add cocoa powder mixed to sour cream into one of the portion. You wil bake 3 portions in 3 baking tins separately. Bake them about 20 minutes each at 180 C int he oven.
A krém / Cream :
A pudingot a tejjel és porcukorral összekeverem és felfőzőm. Majd hűlni hagyom. A porcukor Ízlés szerint rakható bele. Valamint a margarinból és a porcukorból krémet készítek, majd összekeverem a kihűlt pudinggal.
Get a shaker, mix pudding powder, sugar and milk well. Pour it into a pot and boil it about 2 minutes. Its ready, take it off from the cooker and let it cool down. You can add sugar on taste. Mix soft margarine and sugar well and mix it into the cool pudding.
Összerakás / finalization :
Az alsó lap világos lesz, ezért erre sárgabaracklekvárt kenek, majd ráhelyezem a csokis lapot. A csokis lapot bekenem a kihűlt pudingos margarinos porcukros krémmel. Végül ráteszem a maradék világos lapot és arra mehet a vízgőzön felvert tojásfehérje hab.
Get a big tray, put the yelloww pastry on first, spread it with apricot jam, place cocoa pastry on it, spread it with pudding cream, place the another yellow pastry, cover it egg whites foam prepared above steam. Díszítéshez / decoration: Csoki szósszal díszítem. You can decorate it even with chocolate sauce.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése