Lecsós csirkemell kuszkusszal/ Ratatouille with roasted chicken breast and couscous

Lecsós csirkemell kuszkusszal/ Ratatouille with roasted chicken breast and couscous 


Kedves Látogatók!


 Megosztom veletek az egyik kedvenc receptemet, ami könnyű, nyári étel.
 Dear Visitors, I share my favourite recipe. It’s a light, diet dish, offered for summer time. A recept 2 adagra / recipe for 2 pax:

Hozzávalók/ Ingredients:


 40 dkg csirkemell / 400 gramme chicken breast 30 dkg kaliforniai paprika/ 300 gramme red pepper 20 dkg cukkini / 200 gramme zucchini 10 dkg vöröshagyma / 100 gramme onion 2 evőkanál paradicsompüré / 2 tablespoons tomato puree 2 evőkanál olívaolaj / 2 tablespoons olive oil só- bors ízlés szerint / salt, pepper on taste 10 dkg kuszkusz / 100 gramme couscoous Elkészítés/ method: A hozzávalókat felkockázzuk.

Először egy serpenyőben hevítsük fel az oliva olajat, majd adjuk hozzá a vöröshagymát, majd hozzáadjuk a csirkemellet, tovább megpirítjuk. Majd hozzáadom a többi hozzávalót és fűszereket és puhára pirítom. Mikor a zöldségek megpuhultak és elkészült a ragu kuszkusszal tálalom. Kuszkusz elkészítése: 10 dkg kuszkuszt leforrázunk 1 dl forrásban levő vízzel, csipet sót adunk hozzá és lefedjük, 10 percet hagyjuk állni és kész a tálalásra.

 Chop all ingredients into cubes. Get a frying pan, put olive oil into it and heat it. Add onion and stir it glassy, add chicken breast, and stir it again for 2-3 minutes. Then add all other ingredients and spices. When all ingreadiens are soft and ragout is ready, serve it with couscous Couscous: 100gramme couscous add pinch of salt and 100 ml booiling water. Cover it for 10 minutes and ready for serving.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések