Lazac Roston / Roasted Salmon

Lazac Roston  / Roasted Salmon 


 Kedves Látogatók! Megosztom veletek az egyik kedvenc hal ételemet, ami egyszerű, nagyon finom.

Dear Visitors, I share my favourite fish recipe. It’s very easy, extremly delicious and you run out of it very quicklyJ

Hozzávalók 2 főre /ingredients for 2 persons :


A lazachoz / salmon: 2 db 20 dkg lazac / 2 slices of salmon, 200 gramme each só, bors , / salt, pepper 15 gramm olaj vagy zsír / 15 gramme grease or oil A köret/ garnish 50 dkg burgonya /500 gramme potatoes 20 dkg vöröshagyma / 200 gramme onion 100g tejföl / 200 gramme sour cream 0,5 dl olíva olaj / 50 ml olive oil só,bors, ízlés szerint / salt, pepper accordig to your taste

Elkészítés/ method: 


A lazac szeleteket sózzuk, borsozzuk majd a zsiradékban sütjük. Fontos, hogy először a bőrös oldalát kell megsütni. A burgonyát héjában megfőzzük, melegen meghámozzuk és összetörjük vajjal és tejföllel. A hagymást olajon megpirítjuk és így tálaljuk.

 Season (salt, pepper) salmon slices and fry it in oil both sides. It’s important to start frying it with skinny side. Boil the potatoes in jacket till it’s soft, peel it off warm and smash it with butter and sour cream. Season it with salt and pepper. Get a frying pan, put olive oil into it and the chopped onoin , stir it well, and meal is ready to serve.

Jó étvágyat kívánok.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések