Hirdetés

Töltött káposzta / Stuffed cabbage

Töltött káposzta / Stuffed cabbage 


Kedves Látogatók!


 Megosztom veletek az egyik kedvenc receptemet, ami nagy adagban készül és nagyon tartalmas egytál étel.

 Dear Visitors,

 share my favourite recipe. It’s made in big portion and very full one-course dish.

 A recept 6 adagra / recipe for 6 pax: 


Hozzávalók/ Ingredients:

 A töltelék :

 1 kg sertés darált hús / 1000 gramme minced pork meat 0,5 kg rizs / 500 gramme rice 4 gerezd fokhagyma / 4 cloves garlic 1 fej vöröshagyma / 1 onion só és bors, pirospaprika ízlés szerint / salt, pepper, red paprika on taste

Egyéb : 1 közepes savanyú káposzta / 1 medium sized sour cabbage 1 kg savanyított aprított káposzta / 1000 gramme chopped sour cabbage 2 evőkanál zsír / 2 tablespoons grease 3 evőkanál liszt / 3 tablespoons flour

Elkészítés/ method: 


A rizst megmossuk és hozzáadjuk a darált húshoz, fűszerezzük, majd jól összekeverjük. A közepes savanyú káposzta leveleibe töltjük a tölteléket. A savanyított aprított káposztát a lábas aljára halmozzuk. Erre rakjuk a megtöltött káposztákat, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. 3-4 nagyobb káposztalevéllel letakarjuk és puhára főzzük. Kb 40-50 perc alatt fő meg. Amikor megfőtt, rántást készítünk. 2 ek zsírt hevítünk, majd 3 evőkanál lisztet pirítunk benne. A tűzről levéve pirospaprikát teszünk bele. A káposzta levével felengedjük a rántást és jól összekeverjük. Ezután lassan visszaöntjük a többi káposztára. Újra felforraljuk és kész. Mi a tölteléket nem csomagoltuk be a káposztalevélbe, csak anélkül tettük az apró káposztára.

 Jó étvágyat kívánok.

 Wash rice and add to minced meat, season it. Form balls from it and fill cabbage leaves with it. Get a big pot, put chopped sour cabbageinto it, place filling on it, and cover it with cabbage leaves. Add water till it covers it. Cook it about 40-50 minutes. When it is ready prepare a roux with grease and flour. Add red paprika to it and mix it with the cabbage juice. Mix it smooth, and add to the big pot dish. Boil it again and it is ready. In this case we not packed the filling into cabbage, we just formed balls from it and put it ont he chopped cabbage.

Népszerű bejegyzések