Burgonya leves / Potato soup


Burgonya leves / Potato soup

 Kedves Látogatók!
Megosztom veletek az egyik kedvenc leves receptemet ami egyszerű, nagyon finom és villám gyorsan elfogy.

Dear Visitors, I share my favourite soup recipe. It’s very easy, extremly delicious and you run out of it very quickly

A recept 4 adagra / recipe for 4 pax: 

Hozzávalók/ Ingredients:
1 nagy fej vöröshagyma / 1 big onion 60 dkg burgonya / 600 gramme potatoes 1,5 liter víz / 1.5 litre water 1-2 erőleves kocka / 1-2 stock cube Só, bors ízlés szerint / salt, pepper on taste 2 evőkanál édes fűszerpaprika / 2 tablespoons red paprika 2 evőkanál sertés zsír vagy olaj ízlés szerint / 2 tablespoons grease or oil 20 dkg füstölt kolbász / 200 gramme smoked sausage

Levesbetét/ topping:

 Csipetke / noodles : 1 tojás / 1 egg 3-5 dkg liszt / amennyit felvesz / - 30-50 gramme plain flour (as much it absorbs) 1 mokkás kanál só / 1 moccaspoon salt

Elkészítés/ method: 

Megpucolom a hagymát és a burgonyát és leveszem a kolbász bőrét. Majd ha ez megvan, akkor felkockázom őket. Előveszek egy lábast, amibe bőven belefér 1,5-2 liter leves. Ezután a lábasba teszem a zsiradékot és felhevítem, majd beleteszem a felkockázott hagymát és megdinsztelem, majd megszórom fűszerpaprikával és átforgatom. Ezt követően beleteszem a szintén felkockázott burgonyát és átforgatom. Majd felengedem a 1,5-2 liter vízzel. Fűszerezem sóval és borssal majd félkészre főzöm. A burgonya kóstolása segít ebben. Mikor félig kész akkor hozzáadom a leves kockát és a kockára vágott kolbászt, majd készre főzöm. Közben meggyúrom a csipetkét és készre csipkedem és állni hagyom. Mikor kész a leves, akkor hozzáadom a csipetkét és kb 5-6 percig még lassú tűzön főzöm. Amikor a csipetke feljön a leves tetejére, akkor kész van a leves.

 I prepare all ingredients – peel potatoes, onion and peel off sausage, than slice and cube them. Get a bigger pot for 2 litres of soup. Put grease into it and heat, add onion cubes and stir it glassy. Add red paprika, and stir it for a couple of seconds. Add potato cubes than pour 2 litres of water int it. eason it with salt and pepper and cook it hal ready. Check potatoes meanwhile. A t that stage add stock cube and sausage slices. Meanwhile prepare noodles. Knead a thick pasta and pinch small pieses from the pastry , put these bits on a flour covered try, and let them dry for 30 minutes. When soup is ready, add noodles and cook for 5 minutes at low heat. Its ready, when noodles come up the surface of the soup..

Tálalás / serving: Én tejföl szoktam hozzá adni. I usually serve with sour cream.

 Jó étvágyat kívánok.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések