Birsalmasajt/ quince-jelly



Birsalmasajt/ quince-jelly 


Kedves Látogatók!

Megosztom veletek az egyik kedvenc sajtomat, ami egyszerű, nagyon finom és laktató. Remélem egyetértesz velem, hogy ha igazán különleges, finom, egészséges, vitaminban és ásványi anyagban gazdag téli csemegére vágysz, akkor méltán juthat eszedbe a birsalmasajt. Íme néhány változat az elmúlt napok készítéséből

Dear Visitors, I share my favourite quince- jelly recipe. It’s very easy, extremly delicious and very stodge. Hope you agree, when you deserve something special, healthy winter sweet full with vitamines, minerals quince –jelly comes to your mind. We show you some of them our last days products.


 A recept 4 adagra / recipe for 4 pax 


Hozzávalók/ Ingredients: 


1 kg birsalma / 1000 gramme quince 0,5 kg kristálycukor / 500 gramme sugar 1 teáskanál citromsav / 1 teaspoon ascorbin acid 3 egész fahéj / 3 cinammon sticks

Elkészítés/ method: 


A birsalmákat megmosom, cikkekre vágom és eltávolítom a magházat. Megmosom, és kis kockákra aprítom. Beleteszem egy nagyobb fazékba és annyi vizet öntök hozzá, amennyi ellepi. Hozzáadom a citromsavat és a fahéjat és fedő alatt puhára főzöm. Leszűröm, kiveszem a fahéjat és a gyümölcsöt összeturmixolom. Ehhez a péphez hozzáadom a cukrot és kb 20-30 percig főzöm, folyamatosan kevergetve teljesen sűrűre. Akkor van kész, amikor megemelve a fakanalat nem folyik le róla. Kis tálkákba vagy szilikon formába teszem és hagyom kihűlni. Másnap kiszedhető a formákból. Több hétig is eláll.

Get quinces and wash them well and cut them into wedges. Cut tories out and wash it again. Cut them into cubes. Get a bigger pot, put quince cubes, ascorbin acid and cinnapon sticks into it, and add water to cover it. Cook it under cover till it is soft. Drain it, take cinnapon sticks out and mixture it very well. Add sugar to this smooth mixture and cook it stiring continiously till you get a very thick jam, its about 20-30 minutes. Its ready when it not leeks from the wooden spoon. Put that into silicone form or small glass bowls. Let it cool down and you cvan take these jellies out next day.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések