Borsófőzelék / green peas sauce


Borsófőzelék / green peas sauce


Kedves Látogatók!
Megosztom veletek az egyik kedvenc főzelékemet, ami egyszerű, nagyon finom és laktató.

Dear Visitors,

 I share my favourite one-course dish recipe. It’s very easy, extremly delicious and very stodge.
 A recept 4 adagra / recipe for 4 pax


Hozzávalók/ Ingredients: 


1 kg zöldborsó / lehet mirelit / 1000 gramme green peas/ can be frozen/ 2 evőkanál étolaj / 2 tablespoons oil 3 evőkanál liszt / 3 tablespoons plain flour só, fűszerpaprika ízlés szerint / salt, red paprika on taste Kristálycukor ízlés szerint / sugar on taste 0,7 liter víz vagy tej / 0,7 litre water or milk

 Elkészítés/ method: 

A zöldborsót az olajon megpároljuk, sóval, borssal cukorral ízesítjük ízlés szerint. Majd amikor már elég puha, akkor rászórjuk a lisztet és vele együtt pirítjuk rövid ideig. Ezután ráöntjük a tejet vagy vizet. Felforraljuk és utána lassú tűzön néhány percig főzzük.

 Get a frying pan, put oil into it add peas and steam it. Season it with salt, sugar and red paprika on taste. When it getting be soft sprinkle it with flour, stir it for a minute. Pour milk or water into it under continious stiring. Boil it and leave it on low heat for a couple of minutes.

Feltét / topping: 


 Tükőr- vagy főtt tojással, sült kolbásszal esetleg virslivel is nagyon finom. Vagy köretként pörkölthöz is ajánlható.
 You can serve it with fried or boiled eggs, or sausage or hot dog. It can be a side dish with stew.

Jó tanács / recomendation:

 Ha túl sűrű lett, akkor tej vagy víz hozzáadásával lehet javítani az állagán. Ha túl híg lett, akkor pedig liszt szórással lehet sűríteni.

Jó étvágyat kívánok.

 If you get the sauce too thick, add some more milk or water on taste. If you get it too thin, sprinkle it with more flour.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések