Hirdetés

Tejszínes rákragu / Creamy schrimps ragout



Tejszínes rákragu / Creamy schrimps ragout

 Kedves Látogatók! 

Megosztom veletek az egyik kedvenc rákból készült ételemet, ami egyszerű és nagyon finom.

Dear Visitors, 

I share my another favourite cold starter, again an easy and tasty dish.

 A recept/ recipe: 

 Hozzávalók 2 főre /ingredients for 2 persons :
 25 dkg gyorsfagyasztott koktélrák / 250 gramme frozen shrimps
 1 közepes fej vöröshagyma / 1 medium sized onion
 1 gerezd fokhagyma / 1 clove garlic
 Só, bors és egyéb fűszerek ízlés szerint / hal fűszerkeverék /salt, pepper and other spices, / fish seasoning/
 1 evőkanál kapor / 1 tablespoon fresh, chopped or dried dill
 1 evőkanál olaj /, 1 tablespoon oil
1 evőkanál citromlé / 1 tablespoon lemon juice
3 dl rizs / 300 ml rice
2,5 dl tejszin / 250 ml cream
 Elkészítés/ method:

 A rák / shrimps: 

 A rákokat egy nagyobb szűrőbe öntjük és hideg víz alatt lemossuk, addig ameddig felolvad. Ha megvan, hagyjuk lecsepegni. Ha ezzel megvagyunk, akkor serpenyőbe olajat teszünk és felmelegítjük. Beleteszem az apróra vágott vöröshagymát, és üvegesre pirítom. Ezután beletesszük a rákokat, majd két perc múlva fűszerezzük. Majd belenyomom a fokhagyma gerezdet és az apróra vágott kaprot. Mivel a rák levet enged, így a továbbiakban párolom kis lángon a rákot a hagymás, fűszeres lében. Kóstolással ellenőrzöm. Majd hozzá keverem a tejszint és a lisztet és készre főzőm. Amikor megpuhult, akkor kész.

Put scrimps into a bigger strainer, wash them in cold water till defrosted. Leave it dry a bit. Meanwhile put oil into a frying pan and heat it. Put small cut onion into it and fry it glazy. Then put shrimps into it and after 2 minutes season it, put pressed garlic and dill into it too. Steam shrimps in the seasoned gravy till it getting soft. (approx 15 minutes).

 Köret/ garnis : 

 A 3 dl rizst felmelegített zsiradékba teszem. Egy percig pirítom majd 7,5 dl vizet öntök hozzá, sózom és így megfőzöm fedő nélkül. Ha nem elég puha de a víz is elfogy, akkor pótolni kell.

 Put 300 ml rice into a pot, add 1 tablespoon oil, stir it for 1 minute. Add 750 ml water into it, salt it and boil it, till its ready, about 20 minutes.

Népszerű bejegyzések