Lazac roston / Salmon


 Lazac roston / Salmon


A recept/ recipe:

 Hozzávalók 2 főre /ingredients for 2 persons :

 A lazachoz / salmon 2 db 20 dkg lazac / 2 slicesof salmon 200 gramme each só, bors , / salt, pepper 15 gramm olaj vagy zsír / 15 gramme grease or oil A köret/ garnish 50 dkg burgonya /500 gramme potatoes Az öntethez / sauce 200g tejföl / 200 gramme sour cream 150g majonéz / 150 gramme mayonesse 1 teáskanál mustár / 1 teaspoon mustard só,bors,porcukor ízlés szerint / salt, pepper and powered sugar accordig to your taste

Elkészítés/ method: 

A lazac szeleteket sózzuk, borsozzuk majd a zsiradékban sütjük. Fontos , hogy először a bőrös oldalát kell megsütni. A tejfölt összekeverem a sóval ,a porcukorral a borssal,a majonézzel és a mustárral . Végül a burgonyát héjában megfőzzük ,majd mikor kihűlt , meghámozzuk és kockára vágjuk és az öntetbe tesszük .

Season (salt, pepper) salmon slices and fry it in oil every sides. Its important to start frying it with skinny side. Mix sour cream with salt, pepper, powered sugar mustard and sauce is ready. Boil the potatoes in jacket till it’s soft, leave it cool down, peel it off and chop it into cubes. Mix them into the sauce. now our garnish is ready.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések