Zserbógolyó / Gerbeauds balls





Zserbógolyó / Gerbeauds balls 

Kedves Látogatók! 

Megosztom veletek az egyik kedvenc desszertemet, ami egyszerű és nagyon gyorsan elfogy.
 Dear Visitors, I share one of my favourite sweet, easy to preapre and quickly out of it.
A recept 4 adagra / recipefor 4 pax

Hozzávalók/ Ingredients 

30 dkg darált háztartási keksz / 300 gramme grounded plain biscuit 30 dkg darált dió / 300 gramme grounded walnut 30 dkg baracklekvár / 300 gramme apricot jam 4 evőkanál porcukor / 4 tablespoons powdered sugar A bevonathoz/ topping: 20 dkg étcsokoládé / 200 gramme dark chocolate 1,5 evőkanál étolaj / 1,5 tablespoons oil

Elkészítés/ method: 

Az első lépés, hogy egy tálban összekeverjük a kekszet, a baracklekvárt és a diót és a porcukrot. Amikor formázhatóvá válik a massza, golyókat formázunk belőle. A mérete a golyóknak tetszés szerinti. Az elkészült golyókat hűtőbe tesszük és minimum 2 órát pihentetjük. A következő lépés, hogy a csokoládét apróra törve és az olajat hozzáadva vízgőzön olvasztjuk meg. Majd 2 óra elteltével a golyókat a csokiba mártjuk majd ismét a hűtőbe tesszük 1 órára, hogy megdermedjen.

First step: get a big bowl, put all ingredients into it – biscuit, walnut, jam and sugar –and mix it well, dough it. Shabe about 2 cm diametres balls from it, Cool them in the fridge for 2 hours. After 2 hours cut chocolate into small pieces, put the into a bowl, add oil to it, and put the bowl on top of steam and melt it. Next step: dip balls into the melted chocolate and leave them cool one more hour. Díszítés/ decoration: Kandírozott gyümölcsöt és dekor cukrot használtunk. / You can decorate with decoration sugar and candied peel bits.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések