Jeges kávé / Ice Coffee

Jeges kávé / Ice Coffee

 Kedves Látogatók! 

Megosztom veletek az egyik kedvenc kávékülönlegességemet. Ahogy én szoktam készíteni. Kettő az egyben / kávé és desszert / , ami egyszerű, nagyon finom és villám gyorsan elfogy.

Dear Visitors, 

I share one of my favourite coffee speciality recipe. Its 2 in 1 – dessert and coffee. It’s very easy, sooo delicious and you run out of it very quickly

A recept 1 adagra / recipe for 1 pax 

Hozzávalók / Ingredients : 

10 cl forró kávé /100 ml hot coffee 2 teáskanál cukor / 2 teaspoons sugar Tejszínhab/ fújós / whipped cream 6 dkg vanília fagylalt (1 gombóc) /60gramme vanilla ice cream (1 scoop) 2 teáskanál csoki reszelék / 2 teaspoons grated chocolate

 Elkészítés/ method: 

Egy nagyobb poharat telerakok jéggel. Majd egy adag hosszú kávéba belekeverek még melegen két teáskanál cukrot, majd összekeverem. Mikor a cukor elolvad, a kávéba akkor beleöntöm a jéggel teli pohárba a kávét. Majd összekeverem és egy gombóc vanília fagyit teszek hozzá. Végül ráfújom a tejszínhabot és csoki reszelékkel megszórom.

Get a big glass, put it full with ice. Mix one tablespoon sugar into the espresso, mix it well. Pour it on the ice. mix it. Put one scoop vanilla ice cream on it. Put whipped cream ont he top and sprinkle it with grated chocolate.

Megjegyzés / some additional info: 

 A csoki reszelék nem kötelező, sőt lehet mást is rátenni díszítésnek. Én szoktam szívószálat és keverőkanalat is adni hozzá. Grated chocolate is not necessary, you can decorate with any on choosen. I use straw and long drink spoon to it.

Egészségetekre.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések